REGION

NEVIĐEN SKANDAL Otkrivena prevara, hrvatska vojska leti na lažnim MIG-ovima!

Vojna policija provodi veliku istragu

Autor:(D. K.)

21.3.2016

Hrvatska Vojna policija provodi veliku istragu o remontu aviona MiG 21 koji su kupljeni i remontirani u Ukrajini.

"Jutarnji list" saznaje da su do sada u istrazi utvrđene brojne nepravilnosti, te se ozbiljno sumnja da je u tom poslu isplaćeno mito!

Dvanaest remontiranih MiG-ova Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu predano je u julu 2015. godine. Osam mjeseci nakon toga Ratno zrakoplovstvo raspolaže samo s tri borbena aviona, a pet remontiranih aviona povučeno je iz upotrebe!

Prema informacijama iz istrage, kriminalisti Vojne policije do sada su utvrdili da su na avionima koje je Hrvatska kupila od Ukrajine "prekucani" serijski brojevi i da oni ne odgovaraju dokumentaciji aviona ni brojevima koji se navode u ugovoru o remontu, te da ugrađeni dijelovi aviona ne odgovaraju pratećoj dokumentaciji aviona.

Istraga je pokazala da su avioni kupljeni od Ukrajine stariji nego što piše u dokumentaciji. Navodno, četiri do pet godina.

Može se postaviti i pitanje je li upravo tih sedam aviona koji su upućeni u Ukrajinu na remont i vraćeno nazad. Čak se ozbiljno sumnja da je cjelokupna dokumentacija lažirana, a remont na avionima uopće nije obavljen! Istraga je, prema informacijama "Jutarnjeg", pokrenuta nakon neprestanih kvarova na tek remontiranim avionima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.