REGION

Biznismen Bogoljub Karić kupio Novu TV

Bivši vlasnik BK TV

J.K.

22.3.2016

Biznismen Bogoljub Karić potvrdio je pisanje Kurira s početka februara ove godine i priznao da je postao vlasnik Nove TV!

"Kupili smo TV Novu, koja posjeduje najsavremeniju opremu u Srbiji. Televizija će biti ista kao BK TV, imaće svoje autorske emisije, političke i ekonomske. Mislim da bi rad trebalo da krene u septembru", rekao je srpski biznismen s trenutnim prebivalištem u Minsku za jedan beogradski dnevni list.

Ova informacija obradovala je mnoge građane, ali i nekadašnja zaštitna lica BK televizije, koji su puni riječi hvale za ovaj Karićev projekat.

"BK TV bila je epicentar jedne medijske, društvene i političke epohe. Uspješne generacije ljudi koji su radile na BK i stvarale je, rasle zajedno sa televizijom, vodeće su danas u medijima. Ne treba zanemariti da ta televizija i poslije 10 godina od gašenja nedostaje gledaocima. Vjerujem da s takvom reputacijom, ali i sa novim idejama, ima priliku da zauzme značajno mjesto na tržištu", rekao je Zoran Baranac, direktor informativnog programa TV Prva.

S njim se slaže i voditelj i autor Vanja Bulić, koji rad na televiziji braće Karić opisuje kao najbolji period u karijeri.

"U profesionalnom smislu to su bila sjajna vremena, što se tiče pune slobode koju sam kao urednik Zabave imao, kao i odnosa s gazdom. Bez razmišljanja bih prihvatio Karićev poziv da ponovo sarađujemo" kaže Bulić za Kurir.

TV BK osnovana je u decembru 1994. godine i uživala je veliku popularnost. U maju 2006. godine televizija je izgubila licencu za emitovanje, a kasnije je i ugašena.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.