REGION

PROFESIONALNA LIKVIDACIJA U NIŠU Pratio ga je, a onda mu je ispred kuće sasuo 10 hitaca u glavu

U Milentijevoj ulici

Autor:(Am.K.)

24.3.2016

Slaviša Dinčić - Pigma iz Niša preksinoć je pogođen sa deset hitaca u glavu, dok je preostalih pet metaka pogodilo druge vitalne organe, piše "Blic".

Krenuo u rikverc

- Dinčić je u utorak navečer Golfom došao do kapije dvorišta, koje se nalazi između dvije kuće u Milentijevoj ulici u Nišu, koje je kupio prije nekoliko godina.

Izašao je iz kola, izvadio garderobu i zakačio je na ogradu, a onda je sjeo u automobil i krenuo u rikverc.

U tom trenutku ispred vozila se pojavio ubica i ispalio u njega cijeli šaržer od 15 metaka kalibra 9 milimetara iz pištolja "CZ 99".

Najmanje 10 hitaca pogodilo ga je u glavu. Takvu hladnokrvnost i preciznost može da ima samo profesionalni ubica. U Nišu je bilo nekoliko profesionalnih likvidacija, ali ova po mnogim detaljima premašuje ostale – kazao je novinarima izvor iz istrage.

Ubica je pucao na Dinčića u momentu kada je kolima ušao u dvorište i kada nije mogao da otvori vrata automobila od kapije, tako da nije imao nikakvu šansu da preživi napad.

Pratio kretanje

Ubijeni je prethodno bio u kafiću "Scena" i do kuće je svratio samo da ostavi auto, što govori da je ubica pratio njegovo kretanje.

Dinčić je iz Niša, u kojem je važio za žestokog momka, otišao 1997. godine. Poslije 13 godina, prilikom prvog dolaska u Niš, promjenio je ime u Saša Ristić. To je u početku unijelo malo zabune u utvrđivanje identiteta ubijenog, ali nije zavaralo niške operativce koji su brzo ustanovili ko je žrtva zločina.

Dinčić je, kako saznajemo, u Srbiju ušao sa legalnim srbijanskim pasošem na ime Saša Ristić u oktobru prošle godine.

Dinčić presudom iz 1998. godine osuđivan na četiri mjeseca zatvora zbog "učestvovanja u tuči, ugrožavanja opasnim oruđem pri svađi ili tuči i nedozvoljenog držanja i nošenja oružja".

Ranjavan u Holandiji

Prema nezvaničnim saznanjima, Dinčić je ranjavan 2010. u Holandiji, gde je živio dvadesetak godina. Navodno je ranjen u jednoj tamošnjoj diskoteci poslije tuče. Zbog toga će jedan krak istrage niške policije i tužilaštva ispitati da li u tom događaju leže motivi profesionalne likvidacije u Nišu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.