REGION

SKANDAL U BEOGRADU Četvorica radikala uhapšena zbog napada na funkcionere DS

Brzom i efikasnom akcijom MUP-a Srbije

(Mi. K.)

27.3.2016

Simpatizeri Srpske radikalne stranke I.M. (49), A.M. (26), D.M. (26) i S.K. (24), uhapšeni su nakon današnjeg napada na narodne poslanike Natašu Vučković, Balšu Božovića i Dragana Šutanovca, prenose srbijanski mediji.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, "brzom i efikasnom akcijom, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su četiri osobe, osumnjičene da su učestvovale u napadu na aktiviste Demokratske stranke, danas u opštini Zvezdara. Osumnjičeni su privedeni nadležnom tužiocu i protiv njih će biti podnijeta odgovarajuća prijava."

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, osuđujući napad, ističe da se nasilje u Srbiji neće tolerisati.

- Policija svoj posao radi profesionalno i štiti bezbjednost i sigurnost svih građana Srbije, što je pokazala brzim rasvjetljavanjem ovog slučaja - naveo je ministar Stefanović.

Prema riječima funkcionera DS Balše Božovića, organizovana grupa nasilnika izašla je s pijace i nasrnula na njega, Natašu Vučković, Dragana Šutnovca i aktiviste DS-a.

On je kazao da je jedan od napadača razbio flašu, a drugi ga bodrio da ih tom slomljenom flašom napadne, dok je jedan od napadača bacio flašu u grupu okupljenih ljudi.

On je agenciji Beta kazao da ovaj napad neće pokolebati DS da nastavi dalje i ocenio da je to dokaz da u Srbiji nema demokratije i da mnogi nemaju pravo na svoje mišljenje.

- Ukoliko se ovo danas desilo narodnim poslanicima Skupštine Srbije, onda građani mogu da pretpostave šta može da se dogodi i njima. Kada je u pitanju politička scena u Srbiji stvara se atmosfera straha i linča. To će biti situacija dok neko ne izgubi glavu u ovoj ili nekoj narednoj kampanji. Mi se ne bojimo. Takvoj politici smo se suprotstavljali 90-ih, a to ćemo činiti i u buduće. Pozivamo gradjane da ne žive u strahu - kazao je Božović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.