REGION

NEVIĐENA PLJAČKA Čiji su novac i dva kilograma zlata koje su lopovi ukrali iz sefa šefa krim policije!?

Slučaj po kojem se može snimiti film

(Am.K.)

5.4.2016

Vlasnik blaga ukradenog iz sefa načelnika Sektora kriminalističke policije Željka Dolačkog je Antonio I., kojeg su 15. februara u Zagrebu presrele policijske Kobre i u automobilu mu pronašli 280.000 eura i dva kilograma zlata, piše Jutarnji.hr.

Novac i zlato su mu, uz potvrdu, privremeno oduzeti. U međuvremenu je Antonio I. pokazao potvrde o porijeklu bogatstva. Radilo se o prodaji naslijeđene kuće za gotovinu, a za zlato je imao potvrdu o kupovini u Italiji.

Nejasno je zašto su novac i zlato i dalje bili u uredu Dolačkog, odnosno zašto nisu vraćeni, s obzirom na to da im porijeklo nije ilegalno.

Iz Nacionalnog sindikata policije jučer su poslali otvoreno pismo ministru Vlahi Orepiću u kojem ponavljaju da je potrebna smjena svih rukovoditelja u MUP-u, koji su na nezakonit način, usprkos neispunjavanju uvjeta za vodeća radna mjesta, godinama obnašali šefovske funkcije.

U pismu se izričito traži smjena direktora policije te načelnika PU zagrebačke.

Podsjećamo, nepoznati počinitelji opljačkali su u nedjelju navečer Ured načelnika službe organiziranog kriminala, Željka Dolačkog, u zgradi MUP-a u Heinzelovoj ulici u Zagrebu

Provalnici su ušli u ured na drugom spratu preko vanjskih požarnih stepenica .

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.