REGION

JOVANOVIĆ: Vučić bi apsolutizam umjesto demokratije

Lider LDP o na tribini u Ivanjici

Onasa

5.4.2016

Do moderne, evropske, demokratske Srbije se ne stiže porukom da će vlast biti sigurna samo ako (Aleksandar) Vučić bude imao više od 50 odsto glasova, rekao je predsjednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović na tribini u Ivanjici i dodao da bi Vučić apsoultnu vlast i apsolutizam umjesto demokratije.

Mi smo demokrate i liberali, mi bismo da se dogovorimo oko onog što u zemlji treba da se radi, mi bismo plan, a on umjesto toga nudi spisak problema i stalnu kampanju", rekao Jovanović.

"Zemlju su uništili i za to nisu odgovarali. Mi nemamo predsjednika, imamo Tomu, nemamo vladu, imamo Vučića, imamo ministra spoljnih poslova koji je prvo postao ministar, pa onda počeo da uči engleski jezik", naveo je Jovanović, saopštila je Stranka.

Uroš Stambolić, unuk pokojnog predsjednika Predsjedništva Srbije u SFRJ Ivana Stambolića i najmlađi kandidat na listi "Savez za bolju Srbiju", rekao je oda ga za Ivanjicu vežu lijepe uspomene i da je duh Ivanjičana, kao i LDP, neuništiv.

On je rekao da kao najmlađi ima želju da kaže šta je sve LDP danas i koliko je bitan za Srbiju.

LDP je partija koja se od svog osnivanja bavi politikom bez kalkulisanja, platila je često i preskupu cijenu za nešto tako, ali evo nas opet u novoj kampanji uspravljeni, oštri i direktni, samo za brigom za ovu zemlju i njene građane", naveo je Stambolić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.