REGION

ISPOVIJEST OCA KOJI JE UDARIO PROFESORA: Prijetio je mom maloljetnom sinu

Veliki skandal u Šibeniku

(Al. Ti.)

21.4.2016

Ne stišava se bura oko nezapamćenog skandala u Šibeniku u kojemu je ogorčeni roditelj zbog morbidnih prijetnji njegovom sinu fizički napao 55-godišnjeg profesora informatike B. S. u Osnovnoj školi Fausta Vrančića, piše Jutarnji.

Otac maloljetnog dječaka je tako objavio i svoje razloge zbog čega je udario profesora informatike.

- Sve je počelo kad je taj profesor informatike ušetao u osmi razred moga sina tokom časa historije. Dakle, profesor jednog predmeta upada nepozvan na nastavu iz posve drugog školskog predmeta. Došao je do jednog učenika te mu se, ne znam iz kojeg razloga, obratio riječima da će ga nakon sata sačekati u parku i isprebijati. A potom se okrenuo prema mom sinu s prijetnjom - a što ti gledaš, tebi ću glavu otkinuti! Sve se to odigravalo pred ostalim učenicima i profesoricom historije - kaže ovaj roditelj.

- Takva teška prijetnja šokirala je moga sina te mu je u tom trenutku pozlilo. Priskočila je profesorica historije - donijela mu čašu vode i nekakvu tabletu.

Potom su ga u stanju teškog šoka do kuće dopratili školska kolegica i kolega - nastavio je ovaj penzionisani pomorac.

- Mene su iz škole telefonom obavijestili da mi sin nije dobro, a njegovi kolege, koji su ga dopratili, ispričali su mi što se dogodilo na času historije. Kada sam došao u školu, nije bilo ni direktorice, ni sekretarice kojima sam se želio obratiti. Profesora informatike zatekao sam samog u njegovu kabinetu. Kada sam ga upitao za pojašnjenje nemilih događaja, na vrlo bezobrazan način verbalno se obrušio na mene. Nisam ga udario šakom, kako on tvrdi, nego sam mu ga ošamario, a potom još jednom kad je krenuo prema meni. Iskreno, pogriješio sam što sam ga udario, ali nisam se mogao kontrolirati uz njegov bezobrazni ispad i činjenicu da mi je dijete, koje ima zdravstvenih problema, doživjelo strahovitu traumu - ispričao je ovaj Šibenčanin, napominjući da nemilim scenama fizičkog obračuna nisu prisustvovali učenici.

Također, ovaj otac je naglasio kako neće podnijeti kaznenu prijavu protiv profesora zbog upućenih prijetnji njegovom sinu, a sve u cilju zaštite maloljetnog sina.

 

 

 

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.