REGION

Čiji DNK je pronađen na trenerci ubijene pjevačice Jelene Marjanović?

Intenzivno se prikupljaju dokazi

(Al. Ti.)

22.4.2016

Nepoznati biološki uzorak, uzet sa donjeg dijela trenerke Jelene Marjanović ključni je dokaz u otkrivanju njenog ubice, javljaju “Večernje novosti“.

Ovaj DNK razlikuje se od svih uzetih i upoređenih i ne pripada nijednom od dosada analiziranih. Policija, prema nezvaničnim saznanjima, navodno zna ko je ubica, ali čeka da se završe još neke analize i prikupe materijalni dokazi, kako bi slučaj bio dovoljno čvrst za sud.

Dosadašnja rekonstrukcija zločina pokazala je da je pjevačica najvjerovatnije ubijena u kanalu, u kom je voda bila duboka oko metar. Pretpostavlja se da je ona pokušala da bježi, preskačući kanal, ali da ju je ubica sustigao.

Udario ju je prvi put jako u glavu, ošamutio je i uhvatio za donji dio trenerke. Tada je povukao nazad u vodu i nastavio da je udara. Njeno unakaženo tijelo pronađeno je sutradan, 3. aprila.

“Osim DNK njenih najbližih, pronađen je i biološki trag, koji ne pripada nikome od njih. Pored toga, postoji i određeni biološki trag na patikama, ali on nije od koristi, jer je dosta "zaprljan" i ne može da se izvuče "čist" DNK“, navodi izvor beogradskog lista.

Tronedjeljnu istragu i hvatanje počinioca otežava i to što oružje koje je korišteno u zločinu nije pronađeno. I u četvrtak je policija češljala kanal sa obje strane kako bi eventualno pronašla neki trag koji im je možda promakao. Od glavnih svjedoka ponovo su uzete izjave, jer su se neki od njih, prema nezvaničnim saznanjima, "nečega prisjetili".

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.