REGION

VUČIĆ: Nova Vlada Srbije bit će formirana početkom juna

Traži se rješenje za još dva ministarstva

Fena

20.5.2016

Vlada Srbije bit će formirana početkom juna, skoro cijeli tim  već je spreman, tražim rješenja za još dva ministra, saopštio je jučer u Beogradu srbijanski premijer nakon službenih konsultacija s predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem o formiranju izvršne vlasti.

Vučić je novinarima rekao da je Nikoliću predstavio 10 ključnih točaka buduće vlade, među kojima su ekonomija, bolji životni standard, puna politička stabilnost u zemlji i regiji, borba protiv korupcije i kriminala.

"Razgovarali smo i o konkretnom planu za povećanje zapošljavanja, kao i o preustroju državnih tvrtki i javnih poduzeća", rekao je.

Cilj vlade bit će da Srbija bude moderna, stabilna i uređena država i da građani postignu viši životni standard, veće plaće i mirovine.
 
U saopštenju nakon sastanka Nikolić je naveo kako mu je Vučić prenio "da ima većinu za formiranje vlade" te će konačna odluka slijediti nakon konsultacija s ostalim strankama.

Vučićeva Srpska napredna stranka s kolicijom koju predvodi osvojila je 131 od 250 mandata u skupštini Srbije i vjeruje da "vrlo lako" može osigurati većinu od 167 zastupnika u parlamentu za promjenu ustava.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.