REGION

KONSULTACIJE KOD PREDSJEDNIKA SRBIJE Radikali zatražili ostavku Nikolića

Razgovori o formiranju buduće vlade

J.K.

23.5.2016

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić nastavio je danas konsultacije o formiranju buduće vlade s predstavnicima izbornih lista koje su ušle u Skupštinu Srbije. Nikolić se najprije sastao sa sa liderima koalicije SPS-JS, a zatim su došli predstavnici SRS. 

Na konsultacijama o vladi pozvali smo predsjednika Tomislava Nikolića da podnese ostavku, nakon čega je on poslije tridesetak sekundi napustio konsultacije.

To je izjavio funkcioner SRS Nemanja Šarović i dodao da radikali nemaju namjeru da ulaze u vladu Aleksandra Vučića.

"Nikolić nije imao strpljenja da čuje šta delegacija SRS ima da mu kaže i već nakon 30 sekundi je ustao i napustio konsultacije", rekao je Šarović novinarima, prenosi B92.

Šarović je novinarima prenio da je Nikoliću rekao da SRS nema namjeru da ulazi u Vučićevu vladu i pozvao ga da podnese ostavku jer je "upleten u brojne afere, stekao je brojne nekretnine, ima lažnu fakultetsku diplomu, a supruga mu ima fondaciju u zgradi Predsjedništva". 

Snimak, koji objavljuje Blic, pokazuje trenutak kada Nikolić napušta salu u kojoj je razgovarao sa predstavnicima SRS Nemanjom Šarović i Natašom Jovanović.

sarovic

Funkcioner SRS Nemanja Šarović (Foto: Tanjug)

Upitan da li im je predsjednik rekao zašto je napustio konsultacije, funkcionerka SRS Nataša Jovanović je rekla da su radikali insistirali da iznesu sve argumente i da je za to trebalo da imaju pola sata. 

"Predsjednik nam je rekao da je čuo stav SRS da nećemo u vladu", rekla je Jovanović.

Upitani zašto lider radikala nije došao na konsultacije, Šariović je rekao da je to bio protokolaran susret, a da bi susret NIkolića i Šešelja trebalo da se odigra na drugom mjestru i u drugo vrijeme u prisustvu novinara i javnosti. 



Predsjednik Nikolić treba da se sastane i sa predstavnicima DS-a. 

konsultacije

Konsultacije kod predsjednika Nikolića (Foto: Blic)

Razgovarat će i sa prestavnicima pokreta "Dosta je bilo", zatim sa predstavnicima koalicije SDS-LDP-LSV, Dveri-DS S, SVM, predstavnicima liste "Muamer Zukorlić-Bošnjačka demokratska zajednica Sandžaka", SDA Sandžaka Sulejmana Ugljanina. 

Nikolić će saslušati i mišljenja Partije za demokratsko djelovanje u 14.30 sati i Zelene stranke u 15 sati. 

Predsjednik Srbije je konsultacije započeo u četvrtak razgovorom sa liderom SNS Aleksandrom Vučićem.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.