REGION

ZAGREB Petrov spreman da podnese ostavku

Ako čelnik HDZ-a ostane u Vladi

Fena

30.5.2016

Potpredsjednik Vlade i lider Mosta Božo Petrov izjavio je u ponedjeljak kako je on osobno spreman podnijeti ostavku ako čelnik HDZ-a Tomislav Karamarko ostane u Vladi, te je poručio da "vrlo vjerojatno niti ministri koji su došli iz kvote Mosta neće ostati".

"Nikada pojedinac ne smije biti iznad države, iznad stranke, niti stranka smije biti iznad državnih interesa, i to je ono što je trebalo svima biti jasno kada su se uključivali u politiku", rekao je Petrov novinarima nakon svečane sjednice Sabora potvrdivši pri tome kako je, ako Karamarko ostane u Vladi, spreman na ostavku.

Na pitanje što će biti s Mostovim ministrima Petrov je uzvratio da će Nacionalno vijeće donijeti odluku o tome. "Ja sam stajališta da mi nećemo smanjivati kriterije i vrlo je vjerojatno da niti ministri koji su došli iz kvote Mosta neće ostati u Vladi", rekao je.

Karamarkovu današnju poruku da Petrov neće više biti dio Vlade, lider Mosta tumači "zamjenom teza".

"Znam da je to zamjena teza. Meni je žao iz razloga što mi s ovim ne napadamo Vladu niti želimo Vladi loše. Ako ćete pogledati sve naše izjave od trenutka kada je Vlada formirana, sve su bile u smjeru da želimo zaštiti Vladu i želimo dati stabilnost bez obzira na različite informacije koje su išle iz drugih tabora sva ova četiri mjeseca. Definitivno želimo da Vlada uspije, da Vlada ostane, ali ne pod bilo koju cijenu. Mislim da svi trebamo imati političku i ljudsku odgovornost i Vlada ne može biti talac jedne osobe", poručio je.

Upitan zna li zašto se Karamarko nije pojavio u Saboru na svečanoj sjednici Petrov je uzvratio kako ne zna i dodao da "ne zna što bi o tome rekao". "Njegov je osobni izbor hoće li se pojaviti na takvim svečanostima ili neće. Meni je prirodno da budem na svečanoj sjedici", rekao je.

 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.