REGION

STRAVIČNO Gledala kako siluju slijepu staricu, pa joj zarila nož u srce, a potom orgijala kraj njenog tijela

Slučaj koji se dogodio u Srbiji

(Am.K.)

2.6.2016

Prije nekoliko dana Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na po 18 godina zatvora Svetlanu Stanković i Dragišu Ristića, a Ratka Stankovića na 16 i po godina, zbog silovanja i svirepog ubistva nepokretne i slijepe starice Zorke Stanković (90) 6. maja 2010. godine u Smederevskoj Palanci.

Svjedočenje djece

Brutalno ubistvo starice do kraja je rasvijetljeno zahvaljujući svjedočenju djece osuđene Svetlane Stanković (37).

Dječak i dvije djevojčice su tek 2015. oduzete majci, a onda u hraniteljskoj porodici otkrili su da Ratko Stanković (56) nije jedini vinovnik ovog zločina, kako se godinama mislilo.

Djeca su ispričala da su saučesnici u silovanju, mučenju i masakriranju starice njihova majka Svetlana i izvjesni Dragiša Ristić (41).

Ubrzo je počelo da se odmotava klupko stravičnih zločina u porodici nesretnih mališana, koje je rođena majka zlostavljala, podvodila, pa čak i tjerala na međusobne seksualne odnose.

Za ubistvo i sva krivična djela Svetlana je osuđena na samo 18 godina zatvora!

Ratko Stanković, Svetlana Stanković i Dragiša Ristić iz sela Golobok su 6. maja 2010. počinili stravičan sločin nad Zorkom, koja je ležala, slijepa i bolesna i u pelenama, u njenoj kući u Smederevskoj Palanci.

Ratko i Dragiša su je najprije silovali, dok je Svetlana sve to gledala.

Nakon toga ona je prišla izmučenoj starici i nožem je tri puta ubola u grudi, a krvavi pir su dovršili muškarci koji su nesretnu ženu sjekirom udarili u glavu, a potom su i raskomadali tijelo.

Potom su njih troje orgijali na mjestu zločina.

Mediji su prenijeli da su sjekiru ostavili pored kreveta, a kuću su zapalili da bi prikrili tragove zločina a potom su otišli u kafanu.

Zlostavljani godinama

Djeca su također ispričala da ih je majka zlostavljala godinama.

Svog sina (10) tjerala je na oralni seks sa njenim partnerom za oko 15 KM, a za istu sumu novca muškarcima je omogućila da dodiruju djevojčice po intimnim djelovima. Čak je pred djecom imala seksualne odnose za novac.

Sina je tjerala na seks sa sestrom, koja je bježala kroz prozor. Sve se dešavalo od 2009. do 2013. godine.

Za sva djela okrivljeni su dobili skoro pa minimalne kazne. Svjetlana je dobila kaznu od 18 godina zatvora i novčanu kaznu od 1.560 KM.

Dragiša Ristić je dobio također 18 godina zatvora. Ratku Stankoviću je Apelacioni sud kaznu sa 17 smanjio na 16 godina i šest mjeseci uz mjeru obaveznog psihijatrijskog liječenja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.