REGION

Pajović novi predsjednik parlamenta Crne Gore

Nakon cjelodnevne debate

Fena

2.6.2016

Čelnik Pozitivne Crne Gore Darko Pajović izabran je u srijedu navečer, nakon cjelodnevne debate, za novog predsjednika crnogorskog parlamenta, nakon što je to mjesto ostalo upražnjeno smjenom Ranka Krivokapića iz Socijaldemokratske partije (SDP).

Pozitivna Crna Gora sebe definira kao partiju lijevog centra, a u vladajućoj koaliciji zamijenila je SDP Ranka Krivokapića, koja je prešla u oporbene redove, navodi Hina.

Za Pajovića su glasala 42 zastupnika, koliko ih je i sudjelovalo u tajnom glasanju, jer u to vrijeme u dvorani nije bilo predstavnika oporbe.

Tijekom debate oporbeni zastupnici su isticali da je ovaj čin vrhunac političke korupcije, te da se na ovaj način vladajuća Demokratska partija socijalista (DPS) zahvalila Pozitivnoj Crnoj Gori što je njenom podrškom, početkom ove godine, opstala vlada premijera Mila Đukanovića.

Pajović je poručio da će kao predsjednik Skupštine učiniti sve što je u njegovoj moći da osnaži dijalog.

"Svi mi smo ovdje voljom naroda izabrani da predstavljamo građane. U periodu koji je iza nas, bilo je narativa i nastupa koji nisu predstavljanje autentičnog glasa naroda, već je prije to bilo predstavljanje osobnih stajališta. Želim da u vremenu u kome ja budem rukovodio ovim tijelom napravimo napredak i učinimo sve da ne unižavamo ugled Skupštine kao najvišeg zakonodavnog tijela Crne Gore", kazao je Pajović.

On je najavio da će učiniti sve da ojača integritet Skupštine koja, kako je kazao, treba biti predvodnik u uspostavljanju kulture dijaloga i tolerancije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.