REGION

Hrvatski premijer Tihomir Orešković blizu ostavke

Napustio sjednicu Vlade

Redakcija

2.6.2016

Dramatični odlazak Tihomira Oreškovića sa sjednice Vlade u četvrtak zaoštrio je ionako napetu političku situaciju u zemlji. Pola sata prije početka današnje sjednice, oko 13.30 sati, premijer Tihomir Orešković otišao je iz Banskih dvora bez pravog objašnjenja ostavivši u čudu čak i svoje ministre, prenosi Dnevnik.hr.

Večernji list piše kako je premijer očito potpuno svjestan da je njegova Vlada došla do ruba litice – zbog političke nestabilnosti investitori sve manje vjeruju Hrvatskoj, a raste i cijena kapitala. Hrvatska nije uspjela prodati euroobveznice jer je ponuđena kamata jednostavno bila prevelika.

Otkazivanje sjednice, piše Večernji, poruka je Petrovu i Karamarku i znak da je Orešković spreman otići.

Portal Direktno.hr javlja pak kako će Orešković u iduća 24sata održati dramatičan govor. Dio njihovih izvora tvrdi da je spreman dati ostavku dok drugi tvrde da će održati dramatičan govor kao posljednje upozorenje prije ostavke.

Mediji navode da će premijer sutra u govoru javno zaprijetiti Karamarku i Petrovu.

Iz nekoliko neovisnih izvora Telegram doznaje da Karamarko i vodstvo HDZ-a navodno tjeraju premijera Tihomira Oreškovića na hitnu ostavku kako bi spasili svoju političku poziciju. Riječ je, kako tvrde, o operaciji spašavanja Karamarka od opoziva u Saboru.

Izvori bliski Nacionalu tvrde pak da je premijer Orešković tokom dana namjeravao dati ostavku na svoju funkciju, a to bi očito mogao biti i razlog zašto je napustio sjednicu Vlade. Tokom večeri situacija se očito promijenila.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.