REGION

ZDRAVKO MAMIĆ O OPTUŽNICI: Meni je to kao reality show

Punih pet sati zasjedalo optužno vijeće Kantonalnog suda u Osijeku

(Aj. B.)

8.6.2016

Optužnica protiv braće Zdravka i Zorana Mamića, Damira Vrbanovića te poreznika Milana Pernara za, kako se tereti, izvlačenje najmanje 100 miliona kuna iz Dinama, jučer nije potvrđena. A punih pet sati zasjedalo je optužno vijeće Kantonalnog suda u Osijeku, prenosi "Večernji list".

– Optužno je vijeće odbilo zahtjeve obrane za izdvajanje nezakonitih dokaza, protiv toga imamo pravo na žalbu, a o njoj odlučuje Vrhovni sud – kazao je Mate Matić, jedan od branitelja.

Obranama su sporni iskazi svjedoka koji su saslušavani bez njih.

– Ne bojimo se materijalnih dokaza, jedva čekamo da počne postupak, imamo toliko dokumenata kojima USKOK ne raspolaže i lako ćemo kompromitirati sve njihove stavove i navode – poručio je Matić. O osnovanosti optužnice sud će odlučivati, procjenjuje on, ponovno za tri, četiri mjeseca.

Zdravko Mamić nije bio nezadovoljan.

– Meni je to kao neki reality show, više ništa ne razumijem. Ali atmosfera je u sudnici bila fantastična, osjećao sam se ugodno i želim otkloniti sve špekulacije da sam nezadovoljan jer je spis delegiran u Osijek. Dapače, došao sam u meni najdraži dio Hrvatske. I zanimaju me samo tri "P", a to su profesionalnost, pravičnost i poštenje i siguran sam da ću to u Osijeku i dobiti– izjavio je Mamić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.