REGION

KARAMARKO: Bilo bi najbolje da iz Vlade odemo i ja i Božo Petrov i Tihomir Orešković

Predsjednik HDZ-a i prvi potpredsjednik Vlade dao izjavu za medije

Autor:(Am.K.)

8.6.2016

Predsjednik HDZ-a i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko u srijedu kasno poslijepodne pri dolasku u centralu HDZ-a dao je izjavu u kojoj je, između ostalog, kazao kako bi bilo najbolje da iz Vlade odu i on i Božo Petrov i Tihomir Orešković, prenosi Jutarnji.hr.

To je prvi put da je javno iznio ovakvu opciju. Kazao je da mu je u interesu da se čim prije izađe iz trenutne političke krize.

- To što je danas rekao gospodin Petrov je njegovo mišljenje, vidjet ćemo kako će to na kraju ispasti, HDZ će sve napraviti da što prije iz problema izađemo, nema nikakvih personalnih zahtjeva. Bilo bi najbolje da ja, premijer i Petrov odemo iz Vlade, da se vrh Vlade osvježi - rekao je Karamarko i napomenuo da bi sljedećeg mandatara trebao dati HDZ.

Karamarko je kazao da nije "šiljio na pregovorima prije šest mjeseci“.

- To ni sad neću raditi, interesi stranke, i ne samo stranke, nego i interesi države, važniji su od pojedinačnih interesa - rekao je Karamarko odgovarajući na pitanje bi li on bio sljedeći mandatar nakon eventualnog pada Oreškovića.

Dodao je da su sve opcije otvorene, ali da je temelj svega da se počne drugačije raditi.

- Ono što ja tražim je da se uz ozbiljan rad respektira HDZ - izjavio je.

Nekoliko je puta kazao da je podnošenjem zahtjeva za opozivom premijera Oreškovića htio izazvati šok 'da se trgnemo, da što prije izađemo' iz krize.

Spomenuo je i da bi se trebale ohladiti glave.

Komentirao je i pismo HDZ-ovih eurozastupnika koji su od svojih kolega u Hrvatskom saboru tražili da ne podrže Oreškovićevu smjenu.

- Mi smo, kao što naš naziv kaže, Hrvatska demokratska zajednica. Kolege imaju pravo na mišljenje, ali čini mi se da nemaju uvid u neke detalje. Apsolutno podržavam takav izričaj, ali postoje odluke stranke koje se moraju poštivati, zašto su donesne to znamo mi koji smo u zemlji i radimo ovdje svaki sat, svaki dan, svaku minutu... - rekao je Karamarko.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.