REGION

POSLIJE HITNOG CARSKOG REZA Trudnica preminula u užičkoj bolnici

Formirana komisija koja će ispitati događaj

(Aj. B.)

9.6.2016

J.S (20) trudnica iz Sopota, koja je uslijed zdravstvenih komplikacija pretprošle noći primljena u užičku bolnicu, preminula je u ovoj ustanovi, javlja Kurir.rs.

J.S. koja je bila u sedmom mjesecu trudnoće prethodnih dana boravila je na Zlatiboru, gdje su je u noći između utorka i srijede zadesile zdravstvene komplikacije nevezane za trudnoću. Sanitetom je potom transportovana u Užice, na odjeljenje patologije.

I pored preduzete terapije, kažu u bolnici, stanje Sopoćanke se naglo pogoršavalo pa je prebačena na intenzivnu njegu gdje je ultrazvukom utvrđeno da je došlo do podbačaja. Da bi se spasio život J.S. konzilijum ljekara donio je odluku da se hitno odradi carski rez. Poslije ginekološkog zahvata i drugih terapija njeno stanje se nije poboljšalo. Hitno je urađen i CT pregled i kardipulmunalna reanimacija, ali nije bilo pomoći.

- Formirana je komisija za unutrašnji nadzor koja će ispitati čitav slučaj. Tražena je klinička obdukcija pacijentkinje, bebe i placente - saopštila je Danijela Vasiljević, portparol Zdravstvenog centra Užice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.