REGION

VOŽNJA SMRTI U HRVATSKOJ Upravljajući volanom brojio novac, karte i pričao na mobitel!

Na liniji Zadar-Zagreb

(A. Vr.)

11.6.2016

Jedan je vozač autobusa, kao i autoprijevoznik naljutio putnike koji su u petak putovali iz Zagreba za Zadar jer je tokom vožnje upravljajući volanom brojio novac, karte, rješavao papirologiju i pričao na mobitel.

Kako navodi jedan putnik, umalo su i bili učesnici nesreće.

Jedan od putnika koji je u petak putovao na autobusnoj liniji Zagreb-Zadar na svom je Facebook profilu objavio video u kojem pokazuje kako izgleda vozač koji dok vozi rješava papirologiju.

- Ono kad vlasnik koncesije na liniji Zadar-Zagreb štedi na kondukteru, pa se vozač u vožnji s 42 putnika u busu po kiši i slaboj vidljivosti sa 110km/h na autocesti igra multipraktika. 20 minuta sam ga gledao kako broji novce, putničke karte i potvrde, upisuje podatke u dokumentaciju, na digitron računa i javlja se na mobitel – sve odjednom.

Snimam i mislim se šta s tim dok u jednom momentu nije prešao metar i po na pretjecajni trak, a sivo vozilo s lijeva skoro udarilo u zaštitnu ogradu pa trubilo da ga budala primjeti. Rekoh mu: "učinite mi uslugu i stanite molim vas pa u miru odradite administraciju". Najprije se pokušao našaliti s "mogu ja sve", pa kad sam mu napomenuo da prevozi i sedmoro djece i da mi se ne gleda izvlačenje ljudi s vatrogasnim škarama, a i živio bi još’, kaže lik: "evo, jeste zadovoljni?" Eto, jesam. Živ sam. Wow!", napisao je užasnuti putnik.

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.