REGION

Meso koje se ne pojede na svadbi ide u burek

Teške optužbe bivšeg radnika Bose

Redakcija

1.7.2016

Bivši radnik maloprodajnog lanca trgovina Boso, čiji je vlasnik Bosiljko Stanić, jedan od najvećih trgovaca u Slavoniji, rekao je za emisiju Nove TV Provjereno da se meso koje se ne pojede u svatovima stavlja u bureke.

- Iz svatova sve ono mljeveno meso što ostane ide u šokere. To se smrzne i kad nama treba meso to ide na odmrzavanje, preradi se i stavlja u burek. Tako oni rade burek cijelo vrijeme, znači sve što je mesnato u toj pekari ide iz svatova većinom - objasnio je Tomislav Skelac.

On je rekao da je smrad neopisiv kada to meso dolazi kod njih.

- Meso bude u bijelim kantama velikim, niti je pokriveno niti ima neku zaštitu. To se samo iz kombija istrese u banjice i onda ide na preradu i ide u burek - kazao je Skelac.

Zaposleni u firmi Boso navode da im vlasnik svakoga mjeseca već tri godine od plaće uzima 15 posto. U početku su mislili kako je u pitanju smanjenje plaće zbog ekonomske krize i da će trajati šest mjeseci, međutim to se nastavilo bez objašnjenja.

Iako radnici, prema zakonu, imaju pravo na pauzu od 30 minuta, nerjetko se događalo, da su odmarali samo deset minuta, a nadređeni su im i tada naplaćivali kaznu - zbog sjedenja. Radnici Bose kažu kako su izloženi raznim uvredama i ponižavanju, u čemu prednjače kontrolori poslovanja i poslovođe, prenose mediji.

Prema neslužbenim informacijama, zbog prekršaja iz Zakona o radu vukovarska ispostava Inspektorata rada podnijela je optužni predlog protiv tvrtke Boso, a nakon što su proveli nadzor njenog rada.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.