REGION

VUČIĆ: Želim još bolje odnose sa SAD-om

Predsjednik Vlade Srbije

Fena

12.7.2016

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć kako Srbija ima dobre odnose sa Sjedinjenim Američkim Državama, ali da želi da ih i dalje razvija.

Kako javlja Tanjug, Vučić je na zajedničkoj konferenciji za novinare s pomoćnicom državnog tajnika SAD-a Victorijom Nuland koja je boravila u službenoj posjeti Beogradu, kazao kako su tijekom susreta razgovarali o važnim temama kao što su bilateralni odnosi, te politički i ekonomski odnosi.

- Mislimo kako možemo da privučemo još investitora u Srbiju, uradit ćemo sve da u okviru vladavine prava poboljšamo pravnu sigurnost i privučemo još investitora - naglasio je Vučić, ocijenivši kako su politički odnosi dvije zemlje vrlo dobri i kako mogu biti još bolji. Po Vučićevim riječima druga razina razgovora odnosila se na zahvalnost Srbije SAD-u za podršku koju Srbiji priža na putu ka EU, pa je Vučić najavio kako će Vlada Srbije biti predstavljena na najvišoj razini 18. srpnja u Bruxellesu, kada poglavlja 23 i 24 budu i službeno otvorena.

- To otvaranje poglavlja dugujemo i prijateljima iz SAD koji su to uvijek podržavali - istaknuo je Vučić.

Važna tema za Srbiju je regionalna stabilnost, ocijenio je Vučić, dodajući kako je i o tome razgovarao s Nulandovom. - Za nas je važna puna regionalna stabilnost, puna politička stabilnost, a ja sam kazao kako će Srbija investirati mnogo energije, truda i napora da sačuva mir i stabilnost u regiji, jer se ne plašimo teških reformi - kazao  je Vučić.

Tijekom konferencije za novinare Vučić se zahvalio Nuland na osobnim naporima, koja, kako je kazao, nerijetko dolazi u Srbiju i uvijek ima vremena i koja je mnogo napora i energije uložila kako bi poboljšala odnose sa Srbijom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.