REGION

Došli na odmor na otok Krk, a kada su stigli kuće koju su iznajmili nije bilo

Porodica iz Njemačke doživjela neugodno iskustvo

Redakcija

2.8.2016

Njemica Kirsten Reiß (50) i njezin suprug Andreas te njihova dva sina stara 15 i 6 godina razočarali su se kad su došli na odmor u Hrvatsku. Ustanovili su da kuće u kojoj su trebali ljetovati nema, prenose hrvatski portali.

Obitelj je preko eBaya na Krku našla apartman s pet soba u blizini plaže, a cijena je bila povoljna. Kaucija je bila 100 eura, a ubrzo su isplatili i preostalih 1050 eura. Povoljna cijena za tri sedmice u julu nije im bila sumnjiva. Kada su došli na Krk shvatili su da je riječ o prevari. Nazvali su lažnog iznajmljivača, također Nijemca imena Marcel koji im je tada rekao da je na jednom drugom jadranskom otoku, ali da uskoro stiže s ključevima. Obitelji je tada bilo jasno kako Marcel ne može tako brzo doći s jednog otoka na drugi.  

- Sve je izgledalo tako ozbiljno. Fotografije kuće bile su vrlo profesionalno napravljene, na sve upite promptno smo dobivali odgovore, pa čak i niz savjeta o tome gdje unajmiti brodić i slično - rekao je Andreas.

Cijeli slučaj je preuzela njemačka policija. Ustanovili su da kuća koja se "iznajmljuje" turistima nalazi u Puntu, ali da se nudi za prodaju za 800.000 eura. Policija je utvrdila da obitelj Reiß nije jedina koja je nasjela na prevaru. Marcel je, sumnjaju, dosad prodao četrdesetak ljetovanja diljem Mediterana i ukrao ukupno 45.000 eura. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.