REGION

DAČIĆ: Srbija neće mijenjati zakon jer to sugerira Haaški sud

Ministar vanjskih poslova u tehničkoj vladi

Fena

2.8.2016

Srbija neće mijenjati svoje zakone zato što to sugerira Haški sud, poručio je danas srbijanski ministar vanjskih poslova u tehničkoj vladi Ivica Dačić.

Ocijenio je kako je sugestija Suda da se hitno izmjeni zakon Srbije o suradnji s tim sudom dodatni pokušaj pritiska na Srbiju, javlja Tanjug.

"Zakone donosi skupština, na prijedlog vlade i zastupnika, nije predviđeno i nije mi poznato da Haški sud može da predlaže zakone. Nigdje u svijetu to nije moguće, pa nije moguće ni u Srbiji", kazao je Dačić na konferenciji za novinare.

Dodao je kako je zakon, koji sada ne odgovara Haškom sudu, donijet, uz suradnju sa sudom i zapadnim zemljama te da su zakoni "međunarodno verificirani“  i da nitko nije imao primjedbu.

"To je pokušaj daljih pritisaka na našu zemlju. Mi sigurno nećemo mijenjati zakone zato što to traži Haški sud", naglasio je Dačić.

Sudsko vijeće Haškog suda u slučaju trojice radikala, danas je primijetilo kako Srbija treba pod hitno da promjeni svoje zakonodavstvo kako bi bilo u skladu s međunarodnim obvezama, među kojima je i ispunjenje naloga za hapšenje i izručenje Petra Jojića, Vjerice Radeta i Jove Ostojića optuženih za nepoštovanje suda.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.