REGION

STRAVIČNA NESREĆA: Audi s mladom porodicom zabio se u traktor koji je obilazio zaustavljeni BMW

Kod Vrbovca u Hrvatskoj

(N. K.)

4.8.2016

U stravičnom sudaru dva automobila i traktora koji se dogodio u četvrtak oko 16.45 sati kod kućnog broja 375 Ulice Luka u istoimenom mjestu nadomak Vrbovca u Hrvatskoj smrtno su stradale dvije osobe, a još najmanje dvije su povrijeđene.

Kako saznaje Jutarnji, u frontalnom sudaru poginuo je vozač i njegovo 11-godišnje dijete dok su njegova supruga te drugo dijete u teškom stanju prevezeni kolima Hitne pomoći u KBC Zagreb.

Prema informacijama s mjesta događaja, plavi BMW njemačkih nacionalnih oznaka vozio se po državnoj cesti DC-41 u smjeru Vrbovca te se kod benzinske pumpe Petrol zaustavio pored ceste jer je vozač propuštao vozila s prednošću prolaska iz suprotnog smjera, s obzirom da je skretao ulijevo na makadam, navodno prema porodičnom imanju.

Iza njega se kretao traktorist koprivničkih oznaka kojem, prema pričanjima svjedoka, činjenica da je BMW zaustavljen radi skretanja nije predstavljala ništa pa je, napominju dalje svjedoci, izvodio neke čudne manevre da je u jednom trenu čak bio na dva točka od jačine zanošenja.

Saobraćaj navedenom dionicom i dalje je otežan jer je uviđaj u toku i policija obavlja razgovore kako s preživjelim sudionicima sudara tako i s svjedocima tragedije koja je Luku zavila u crno.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.