REGION

NA GRANICI SA BiH Pijani vozač "odnio" carinsku kućicu

Nesvakidašnja nesreća

(Al. Ti.)

5.8.2016

Nesvakidašnja i po mnogo čemu neobična saobraćajna nesreća dogodila se u ranu zoru u petak na graničnom prijelazu Vinjani Donji-Gorica. Negdje oko 4 sata i dvadeset minuta iz pravca Imotskog prema Bosni i Hercegovini naišao je jedan vozač s područja Imotske krajine (1975.), piše Slobodna Dalmacija.

Očito ne prilagođavajući se uvjetima koji se moraju poštovati prilikom prelaska državne granice, izgubio je kontrolu nad automobilom te  se svom silinom zabio u carinsku kontrolnu kućicu. Prije toga razbio je rampu, zaštitnu željeznu ogradu koja je odletjela desetak metara. Prevrnuo je kućicu u kojoj se toga trenutka našao dežurni carinik.

Na svu sreću drugi je bio na kontrolnom punktu izvan kućice. Kolika je silina udarca bila svjedoči činjenica da se kontrolna kućica prevrnula, te je tom prilikom i jedan službenik carine lakše povrijeđen. Povrijeđen je lakše, također i vozač automobila, kojemu je prema neslužbenim podacima izmjereno 2 promila alkohola u krvi.

On je nakon nesreće priveden u policijsku stanicu Imotski do triježnjenja, a nakon toga slijede mu prijave po zakonu o sigurnosti saobraćaja.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.