REGION

VRŠNJAČKO NASILJE Josipa brutalno napala tri maloljetnika i unakazila mu lice

Slučaj u Hrvatskoj zgrozio javnost

Avaz.ba

21.8.2016

Sedamnaestogodišnjeg Josipa P. iz Čavla kod Rijeke, trojica tinejdžera, Ivan B. (16) i Toni V. (16) i osoba čije ime se još uvek ne zna, udarila su kamenom u glavu u noći između petka i subote, zbog čega je mladić završio u KBC Sušak sa naprsnućem lobanje i izlivom krvi na mozak.

Kako je majka žrtve ispričala, tuča je otpočela bez ikakvod povoda.

O vršnjačkom nasilju na svom Facebook profilu izvestio je njegov stariji brat Daniel P.


 

– Ljudi moji, zar je ovo moguće? Noćas na Čavlima izvesni Ivan B. (16) i Toni V. (16) te treći kojem se ne zna ime, u sačekuši kod WC-a napali su mog mlađeg brata Josipa te mu tom prilikom zadali teške tjelesne povrede i to udarcima kamenom u glavu (hvala dragom Bogu van životne opasnosti je), ali se i dalje nalazi u KBC-u Sušak na promatranju zbog izliva krvi i puknuća lobanje – napisao je on i dodao da je doznao da su protiv I. B. ranije bile podnete krivične prijave, koje su odbačene.

- Šta to znači?  Da uzmeš pravdu u svoje ruke? Da li je to rješenje? Mislim da nije, ali ako treba da bi zaštitio svoju porodicu, nema druge. Sad ćemo prvo sačekati da policija i ODO odradi za ono što su plaćeni - ogorčen je Daniel, prenose hrvatski mediji.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.