REGION

SAČEKUŠA U ČAČKU Ubijen sin vlasnika lanca kockarnica

Uprkos borbi ljekara da mu spase život

(A.Č.)

25.8.2016

Strahinja I., sin čačanskog biznismena koji ima lanac kockarnica širom Srbije, usmrćen je sinoć oko 18 sati iz vatrenog oružja u sačekuši u Čačku.

Obračun se dogodio na početku Nemanjine ulice, u prolazu zgrade u kojoj mladić stanuje. Strahinja je zadobio prostrijelnu ranu u predjelu stomaka, poslije čega je prebačen u lokalnu bolnicu. Uprkos borbi ljekara da mu spase život, mladić je izdahnuo u hirurškoj sali tokom operacije.

- Mladić je u bolnicu primljen sa prostrijelnom ranom ispod desnog rebarnog luka. Ima teška oštećenja unutrašnjih organa - izjavila je ranije sinoć, po prijemu mladića, dr Biljana Kočović, portparolka čačanske Opšte bolnice.

Nekoliko sati kasnije Strahinja je podlegao povredama, a od metka mu je najviše stradala jetra.

Prema nezvaničnim informacijama, Strahinju su ispred zgrade u klasičnoj sačekuši napala dvojica muškaraca, od kojih je jedan pucao iz vatrenog oružja i teško ga povrijedio.

- Za dvojicom napadača se traga, a istraga ispituje i moguće učešća treće osobe koja je napadače, kako se sumnja, čekala u kolima i odvezla ih sa mjesta pucnjave. U ovom dijelu grada postoji veliki broj kamera za video-nadzor, čije snimke upravo prikupljamo - otkrio je sinoć izvor iz istrage.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.