REGION

EKSPLOZIJA U NIŠU Borba za prevlast među narko bandama

Nedavno promijenio prezime

(A.Č.)

2.9.2016

Aleksandar Barjaktarević (34), koji je nedavno u eksploziji bombe u automobilu u Dušanovoj ulici u Nišu izgubio lijevu nogu, postao je meta za likvidaciju u borbi za prevlast na narko-tržištu!

Kako prenose “Novosti”, poslije ubistva kik-boksera Miloša Savića (29), koji je juna 2014. izrešetan ispred teretane u Nišu, pojedine krimi grupe pokušavale su da zauzmu lidersku poziciju u gradu – prije svega u dilanju narkotika.

Aleksandar je navodno najavljivao obračun sa nekim niškim kriminalcima, pa postoji mogućnost da su ga oni preduhitrili.

– Eksplozivna naprava “na potez” bila je postavljena pod lijevi prednji točak bijelog “golfa” ispod motora, i to je spasilo i Aleksandra i prolaznike u Dušanovoj ulici – kaže izvor “Novosti” blizak istrazi.

– Glavni udar detonacije je podno motora, ali oštećenja na njemu i okolnim parkiranim automobilima potvrđuju da je bila postavljena paklena naprava razorne moći. A da je bila montirana ispod sjediša ili u samom vozilu, vozač bi sigurno stradao.

Niška policija je dobila snimke sigurnosnih kamera iz lokala u Dušanovoj ulici, koje bi eventualno mogle da otkriju ko je i kada postavio eksploziv. Rasplet ovog slučaja mogla bi da ubrza i eventualna spremnost teško povrijeđenog Aleksandra da pomogne policiji u istrazi. Međutim, za sada nije poznato da li će on ukazati na moguće atentatore i osobe sa kojima je u sukobu, a koji su bili spremni da ga ubiju.

Izvjesno je da se Barjaktarević plašio za svoju bezbjednost, jer je prije izvjesnog vremena promijenio prezime. A kao Aleksandar Anđelković odranije je poznat policiji. Aprila 2011. godine u odstustvu je bio nepravosnažno osuđen, sa još tri pomagača, na tri godine zatvora.

Proglašen je krivim za pomaganje u izvršenju krivičnog djela – ubistva Nišlije Marka Pavlovića (22), koje se dogodilo 6. aprila 2008. u Mokranjčevoj ulici.

Policija takođe ispituje da li je eksplozija u kojoj je povrijeđen Barjaktarević eventualno povezana sa likvidacijom Aleksandra Stamenkovića (44) u beogradskom naselju Belvil. Njih dvojica su navodno bili u sukobu a takođe prema nezavničnim informacijama Aleksandar B. je svojevremeno imao sukob sa ubijenim kik-bokserom Milošem Savićem.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.