REGION

Partizan osudio napad na svoje vaterpoliste u Zagrebu

Akcija maskiranih huligana

(A.Č. /Srna)

10.9.2016

Vaterpolo klub Partizan osudio je napad na mlade vaterpoliste ovog kluba u Zagrebu i poručio da se takve stvari ne dešavaju prvi put u Hrvatskoj, te da se nadaju da će napadači biti uhapšeni. 

- Partizan` je duboko uznemiren i razočaran mučkim napadom na njegove 15-godišnje sportiste. Naša djeca su u Zagreb došla da se sportski nadmeću sa svojim vršnjacima i da se u vodi bore za sportski rezultat. Na tradicionalnom turniru `Mali medo` naš klub učestvuje godinama i ovakvo nešto se nije dešavalo ranije, ali, nažalost, vidjeli smo da za sve ima prvi put - navodi se u saopćenju kluba. 

Iz Partizana poručuju da "ovakvi napadi nemaju veze sa ljudskim dostojanstvom i sportom, kao i da se ne dešavaju prvi put u Hrvatskoj. 

- Očekujemo od hrvatskih vlasti i policije da se slučaj ispita do kraja i da se uz asistenciju našeg konzularnog predstavništva prepoznaju počinioci i privedu pravdi. Konzul Republike Srbije i hrvatska policija su postupali primjereno međunarodnom pravu i kooperativno od trenutka kada se incident desio - navodi se u saopćenju.

Crno-bijeli su zbog posljednjih dešavanja zakazali konferenciju u prostorijama kluba od 12 sati u ponedjeljak, 12. septembra.

Dvadesetak maskiranih huligana napalo je u Zagrebu šestoricu mladih srbijanskih vaterpolista koji tamo učestvuju na kadetskom vaterpolo turniru.

Jednom vaterpolisti je slomljen prst, a više njih je zadobilo udarce u glavu šipkama i rukama. 

Napad je prijavljen policiji koja je započela istragu protiv N.N. počinilaca.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.