ISTINA O NAPADU Srpski vaterpolisti napadnuti u Zagrebu otkrili istinu o tome šta se desilo

Spas u zadnji čas

12.09.2016 17:48

“Navijače zagrebačkog Dinama od naših igrača odvojio je njihov sunarodnik, izvinio im se i rekao da oni nisu takvi. Svaki napad je za osudu, a pogotovo na djecu, mnogo slabiju od samih napadača”, ispričao je za "Blic" Zoran Bratuša, trener i koordinator mladih vaterpolo ekipe Partizana.

Naime, 15 pristalica zagrebačkog Dinama nasrnulo je prekjučer u Zagrebu na petoricu vaterpolista starih svega 15 godina.

- Nisam bio prisutan, ali sam bio u policiji dok su dječaci davali izjave i svi su dali identične. Ne znam odakle se pojavilo toliko dezinformacija i sa kojim ciljem, ali ti huligani, od kojih su neki imali obilježja navijačke grupe “Bad Blue Boys”, nisu imali nikakve šipke i oružje, već samo baklje. Njima nisu pržili vaterpoliste već su ih samo zastrašivali. Posle pet minuta došao je jedan krupniji, istetovirani Hrvat i rekao im “Sklanjajte se, ne dirajte tu djecu”, i poveo klince sa sobom. Izvinio im se u ime svih Hrvata i rekao da oni (Hrvati) nisu takvi - objašnjava Bratuša da nije sve tako crno kao što se pisalo.

Bratuša otkriva i da su mu u policiji rekli da je sve snimljeno tako da dileme nema, a napadači će uskoro biti privedeni.

- Bilo je petorica vaterpolista, trojica su pobjegla na vrijeme, jedan je od udarca nogom zaradio prelom, a drugi je bio samo malo ugruhan. Jednostavno, naša djeca našla su se na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme, a jedan je na majici imao grb Partizana što mu je rečeno da ne treba da nosi. Poenta je da se isto ovo moglo desiti i u Beogradu da su navijači Crvene zvezde videli Partizanovu majicu - siguran je Bratuša.

Obojica povrijeđenih vaterpolista igrali su dan posle napada utakmicu na turniru “Mali medo”, a beogradski tim zauzeo je drugo mjesto.

- Taj turnir postoji 29 godina, mi redovno učestvujemo i nikada nije bilo problema. Sve ostalo, sem ovog napada, bilo je perfektno i ljudi tamo su također zgroženi, kao i mi. Ispašće da nešto krijem, ali nemam razloga za to, samo pričam istinu i ne znam odakle i sa kojim ciljem su potekle dezinformacije. Uostalom, sve će se vidjeti na snimku. Djeca žele da se stavi tačka na ovu priču i da se ne koristi u dnevno-politčke svrhe, a treba više pisati o njima kao sportistima jer su budućnost našeg sporta - zaključuje Bratuša.

NA VRH