Grabar-Kitarović: Hrvatska nema vremena za nova politička nadmudrivanja

Predsjednica Republike Hrvatske nakon objave potpunih rezultata prijevremenim parlamentarnim izborima

Fena
12.09.2016 19:43

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović u ponedjeljak je nakon objave potpunih rezultata prijevremenim parlamentarnim izborima, čestitala svim izabranim zastupnicima te relativnom pobjedniku izbora, HDZ-u i njegovom čelniku Andreju Plenkoviću, a naglasila je da u konzultacijama za sastavljanje Vlade neće dopustiti odugovlačenja i ultimatume koji iritiraju hrvatsku javnost, "jer Hrvatska nema vremena za gubljenje".

- Unatoč pojedinačnim neprimjerenim izjavama, protekla predizborna kampanja predstavlja značajan demokratski iskorak s obzirom da je najvećim dijelom bila usmjerena na egzistencijalne probleme hrvatskih ljudi, a ne na podjele. No, slabiji odaziv na ovim izborima moramo shvatiti kao poruku upozorenja svima da odgovornije obnašaju povjerene dužnosti i vrate povjerenje u politiku i političare - kazala je hrvatska predsjednica nakon što je Državno izborno povjerenstvo (DIP) objavilo potpune neslužbene rezultata glasovanja.

Konsultacije za sastavljanje Vlade, najavila je Grabar-Kitarović, započet će nakon što od DIP-a dobije konačne službene rezultate izbora, prenosi Hina.

- Želim vrlo jasno naglasiti kako neću dopustiti odugovlačenja i ultimatume koji iritiraju hrvatsku javnost i nisu put prema izgradnji međusobnog povjerenja kao temelja stabilne vlade. Hrvatska nema vremena za nova politička nadmudrivanja. Treba nam odlučno i kompetentno vodstvo okrenuto budućnosti, koje će osigurati stabilnost, razvoj i gospodarski rast - poručila je predsjednica Republike Hrvatske.

Dodala je kako vjeruje da će vrlo brzo dobiti dokaz o podršci natpolovične većine svih zastupnika u Hrvatskom saboru za novog mandatara, jer, ponovno je naglasila, Hrvatska nema vremena za gubljenje.
 

Oglasi

NA VRH