REGION

NAJAVLJENE DVIJE KANDIDATURE Ko će da zamijeni Milanovića na mjestu predsjednika SDP-a?

Nakon poraza na nedjeljnim izborima

Redakcija

13.9.2016

Nakon izjave lidera hrvatskih socijaldemokrata Zorana Milanovića da se više neće kandidovati za predsjednika stranke, dva funkcionera SDP najavila su mogućnost kandidature za to mjesto, prenosi Tanjug.

Poslanik SDP-a u Evropskom parlamentu i bivši hrvatski ministar vanjskih poslova, Tonino Picula potvrdio je za Jutarnji list da razmišlja o kandidaturi za predsjednika SDP-a.

On je rekao da će konačnu formalnu odluku o tome donijeti nakon konsultacija sa onima na čiju podršku računa i da će pričekati i razgovore u stranačkim tijelima SDP-a.

Bivši potpredsjednik vlade i ministar unutrašnjih poslova Ranko Ostojić je svoju kandidaturu objavio na Facebooku kandidaturu za šefa SDP-a.

- Objavljujem da ću se kandidovati za predsjednika SDP. Suočit ćemo se sa svojim greškama, izaći i boriti se - napisao je Ostojić.

Pošto su socijaldemokrate na izborima u nedjelju zauzeli drugo mjesto, sa samo teorijskim šansama da formiraju vladu, Milanović je rekao da se više neće kandidovati za predsjednika stranke.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.