REGION

JEZIVO SVJEDOČENJE Govorila je da sam debil, uzeo sam čekić i smrskao joj glavu

Suđenje Mihalju Skivjan za ubistvo Merime Redžepov

Redakcija

13.9.2016

Svađali smo se. Govorila mi je da sam debil. Udarila me u oko. Obuzeo me je gnjev, zgrabio sam čekić sa frižidera i počeo da je udaram. Pala je na krevet, a ja sam nastavio i dalje da je udaram sve po glavi - izneo je jučer svoju odbranu na glavnom pretresu Mihalj Skivjan (59), osumnjičen da je u noći između 29. i 30. decembra prošle godine ubio Merimu Redžepov (29) u Novom Sadu.

Kada je, kako je ispričao, shvatio da je mrtva, pokrio ju je ćebetom, presvukao se i oprao čekić. Kako su veštaci utvrdili, Merimu je ubio sa 15 udaraca čekićem u glavu, prenose srbijanski mediji.

Skivjan je također naveo da mu Merima nije bila nevjenčana supruga.

- Nikada se ne bih oženio sa "kaćkom petljom“ (op.a mjesto gdje rade prostitutke). U početku nam je bilo lijepo, iako je radila kao prostitutka, nije mi smetalo. Igrala mi je, vodili smo ljubav, a zauzvrat sam joj kupovao drogu - odgovarao je na pitanja u sudnici Skivjan.

Zločin je pokušao da prikrije i čak je do hapšenja prepisao imovinu bratancu.

Skivjanija su vještaci proglasili uračunljivim i svjesnim svog zločina.

Skivjani je već robijao devet godina zbog nanošenja teških tjelesnih povreda svojoj nevjenčanoj supruzi Joliki Lakatoš (47) od kojih je nesretna žena i preminula.On je u noći između 10. i 11. februara 2001. godine u stanu gdje su zajedno živjeli isprebijao Joliku Lakatoš, koja je zbog teških povreda glave te noći preminula.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.