REGION

Nikolić: Srbija ne zvecka oružjem na Balkanu!

Predsjednik Srbije poručio

Srna

20.9.2016

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je da Srbija na Balkanu ne zvecka oružjem, već da neko drugi neprestano provocira.

Povodom nedavne izjave generala NATO-a Petra Pavela da Balkanu prijeti novi sukob zbog ruskog uticaja, Nikolić je istakao da Srbiju niko ne može da uvuče u nešto ako ona to ne želi.

Nikolić je rekao za "Kurir" da bi predstavnik Srbije u NATO-u trebalo da pita na šta je konkretno general Pavel mislio.

- Ne razumijem na koju državu je mislio kada je rekao da će u njoj da prevlada ruski uticaj i da će ona biti opasna koliko je opasan i terorizam. Ne znam kome se žuri da zvecka oružjem u vrijeme kada je čovječanstvo suočeno s mnogo većim izazovima - pita Nikolić.

On je istakao da Srbija ne pripada nijednom vojnom savezu i da je zato moćnija, jer ne zavisi ni od koga.

- Nije Pavel ni prvi general koji će zveckati oružjem ni posljednji. Bitno je samo da mi očuvamo svoj koncept i da se ne miješamo ni u čiji sukob - rekao je Nikolić.

Predsjednik Srbije pita kome je Srbija prijetnja, kao i kako NATO-a nije sramota.

- Što prvo ne počiste svoje dvorište? Što nisu u Splitu rekli Hrvatima šta treba da rade? Što su se obrušili na druge koji nisu u NATO-u? Ko na Balkanu zvecka oružjem? Srbija? Ne! Neko drugi neprestano provocira - rekao je Nikolić.

Kako su prenijeli hrvatski mediji, češki general Pavel izjavio je na samitu NATO-a u Splitu da je Balkan potencijalni izvor sukoba i da mu prijeti i islamski terorizam i ruski uticaj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.