REGION

Prostitucija: Djevojke iz BiH dnevno zarade i po 1.000 eura

Objavljen i cjenovnik

Avaz.ba

24.9.2016

Slobodan Dubajić Dabi, 62-godišnjak poznat kao jedan od vodećih balkanskih svodnika ponovno je uhapšen, opet u Zagrebu u četvrtak navečer.

Među klijentima su bili i ugledni poslovni ljudi, a Dabiju se sudi za za organizaciju prostitucije tokom 2007. godine u Biogradu.

Tada su mu klijenti mahom bili stranci, a za njega su radile djevojke iz susjedne Srbije i BiH.

Jedna od onih koja je bila dio Dabijevog lanca prostitucije za Express je ispričala otkrila kako izgleda scena elitne prostitucije u Zagrebu.

200 eura po satu

“Za vikend sam mogla zaraditi i 3500 eura! Prilazili su mi razni muškarci s kojekakvim nemoralnim ponudama. Za druženje koje je uključivalo i perverzije bili su voljni platiti i 200 eura po satu. Bila sam zgrožena shvativši da sve te cure, koje se predstavljaju kao hostese, tako godinama žive i zarađuju. Sve su one bile elitne prostitutke. Za pratnju bogatim tajkunima na dan se može zaraditi i 1000 eura. Jasno, u cijenu je uključen i seks. Nema jedinstvenih cijena, uglavnom sve ovisi o željama klijenata i dubini džepa. Seks za jednu noć u luksuznom hotelu košta 1000 eura i to traže samo oni najdubljeg džepa. Dodatne usluge, oralni seks na primjer, moraju doplatiti još 150 eura. Djevojke se rado upuštaju u to, zarada je brza, nema predigre niti zavođenja…”

Tako, detaljno, priča o svijetu prostitucije zamamna 22-godišnja hostesa razvikanog kluba na obali. Prava ljepotica zamamnih oblina svojom pričom nas je uvela u paralelni svijet hrvatskog showbusinessa, na estradnu scenu kojom caruje prostitucija, kokain i alkohol.

Premda je po cijenama to doista elitna prostitucija, u tom svijetu ima i seksa u prljavim zahodima, na parkiralištima klubova…

Priležnice tajkuna

“Znate, klijenti im gotovo uvijek prije seksa za novac besplatno daruju kokain. Opijaju ih, a potom odvode na dogovoreno mjesto. Plaća se unaprijed. Cure često sudjeluju u seksu s više klijenata, čak i s desetoricom istovremeno. Tako se odjednom zaradi 1500 eura. Naravno, cure na to pristaju tek kad su ubijene bijelim (kokainom, op. a.). Drugi dan se ni ne sjećaju što se događalo prošle noći. Najčešća zarada je 400 eura i to se dobije za seks s dvojicom”, otkriva detalje jedna od sudionica svijeta prostitucije.

“Cure iz tog svijeta misle da su uspjele kada snime pjesmu ili spot, pojave se na nekoj naslovnici kao manekenke, a onda postanu priležnice bogatog sportaša ili tajkuna. S takvima obične izdrže nekoliko mjeseci, a oni kontroliraju svaku minutu njihova života. Obično curi plaćaju luksuzno uređen stan u elitnim četvrtima, kupuju odjeću, daju im pozamašnu svotu za život i odvode je na egzotična putovanja, u svjetske metropole. Bila sam zapanjena kada mi je nedavno prišao poznati dužnosnik jednog zagrebačkog nogometnog prvoligaša i bez pardona ponudio da s njim otputujem u Tursku na višednevne pripreme. Za to bi mi platio sve što poželim, rekao mi je da sam j….o dobra roba. Mislim da je u igri bila cifra od 5000 eura, a sa mnom je trebala ići još jedna dogovorena djevojka. Tada sam shvatila kako elitna prostitucija cvjeta i u svijetu sporta, u kojem se vrti velik novac. U pravilu, prava elitna prostitutka u godini može zaraditi doslovno koliko poželi, ovisno koliko je frajera pregazi”, priča djevojka pojašnjavajući kako dio zarade od prostituiranja odlazi svodniku:

Najbrža zarada

“Prostitutke se naručuju preko svodnika, koji imaju široki krug poznanika iz različitih sfera života. U tome sudjeluju svi iz tog svijeta, baš svi! Estradni menadžeri su najtraženiji, oni mogu isfurati curu, učiniti je slavnom, a ona je onda tražena roba. Seks s hostesama u kafićima i klubovima mogu dogovarati vlasnici tih objekata, ali i konobar, pa čak i zaštitar. To je golema mreža, čitav paralelni svijet. One poznatije su njima pravi trofeji, naročito ako su na naslovnicama novina, ako su predstavljene kao uspješne manekenke, pjevačice i glumice. Takve žene muškarcima podižu ego, oni misle da su najmoćniji na svijetu kad završe s curom koja je poznata. Menadžeri dogovaraju susret prostitutke i klijenta u kockarnicama, elitnim restoranima, noćnim klubovima i privatnim zabavama. Tamo se upoznaju i, ako ima “hemije”, dogovore cijenu. Niko i ne govori o seksu za novac, ali se to podrazumijeva”, kaže hostesa i hladno dodaje:

“Cure se odlučuju na prostituciju jer je tu najbrža zarada. Niti jedna od njih ne želi zaista pjevati, a od manekenstva se u Hrvatskoj ne može živjeti. Skupa odjeća, miris luksuza i poznanstva s bogatašima je stil života kojem teže. Eto, radije pristaju na seks s deset muškaraca nego da ustaju u 8 sati i rade neki normalan posao. Njihov je sistem životnih vrijednosti sasvim poremećen. One stvarno misle da su vrednije od ostalih ljudi jer se bolje odijevaju i imaju bolje veze. Prostitutke su u borbi za tržište pod utjecajem kokaina i drugih droga nemilosrdne, vrlo agresivne. Često dolazi i do fizičkog obračuna među njima, pogotovo ako imaju istog svodnika, a za oko im je zapeo isti lovator. Sukobi su najčešći u narodnjačkim klubovima pred mnoštvom publike. Ne biraju rječnik, čupaju se za kosu, vrijeđaju, psuju i udaraju šakama. Mjesta za jeftini seks nabrzaka gotovo se ne biraju. Najčešće su to cajkaške rupe s narodnjacima, pune mafije i ološa…”

Dobra napojnica

Nabildani ćelavac tu odvodi prostitutku do prljavog zahoda i za 15 minuta plati joj stotinjak eura. Napaljeni klijent pod utjecajem alkohola i droge s djevojke već do zahoda doslovno trga odjeću.

Hostesa tvrdi da tamo s prostitutkama ne dolazi svodnik, nego se o njoj brine ili zaštitar ili konobar koji su dobro upućeni u posao. Konobar koji te noći radi dobro poznaje goste i zna tko je koliko spreman platiti.

Konobari ili zaštitari koji dogovore “dil” od svodnika i lake cure dobiju dobru napojnicu. Svjedočanstvo jedne maserke govori o neobičnim običajima za narudžbu usluge u opskurnim salonima za masažu:

“Muškarac srednjih godina bahato je ušetao u sobu. Svukao se i legao na stol. Bio je ponosan na svoju muškost, koja je stršala ispod bijelog frotirnog peškira. Bilo mi je zlo od pogleda na njegov trbuh i salo koje se razlilo po stolu. Htio je da ga zadovoljavam rukom i zovem tatica. Pitala sam se što bi mama rekla da zna što ovaj striček očekuje od mene. Pravila sam se da ne vidim s kojom namjerom je došao, a on je na svoj trbuh stavio 100 eura. Šutjela sam… Dodao je još sto i čekao… Na kraju je na njemu bilo 500 eura, a ja sam šutjela. Naljutio se i rekao mi: ‘Šta je, mala, oćeš iljadu, a?’ Odustao je…”

Cjenovnik

5000 eura – Među ponudama koje su začudile i iskusnije prostitutke stoji i jedna za izlet s nogometašima iz uglednog prvoligaškog kluba.

3500 eura – Vikend-najam prostitutke u hotelima. Najvišu cijenu za vikendnajam u hotelima postižu samo prostitutke koje su se već pojavile u medijima kao pjevačice, starlete, manekenke…

3000 eura – Vikend proveden na luksuznoj jahti. Odlazak na jahtu jest oblik sezonske prostitucije, no orgije na palubama ponekad se znaju oteti kontroli i nisu sve cure spremne na njih…

1000 eura – Seks za jednu noć u luksuznom hotelu. All inclusive ponuda najdraža je prostitutkama, osobito ako podrazumijeva zgodnog, pristojnog i urednog klijenta.

100 eura – Brzinski seks u autu na parkiralištu. Nerijetko uz kokain, koji se daruje, najjeftinij seks podrazumijeva prezervativ, ali i loše prostore…

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.