REGION

Darija na svijet donijela 14. dijete: "Jednostavno se dogodilo..." (VIDEO)

Ispovijest 37-godišnjakinje iz Velikog Trgovišća

(D. K.)

4.10.2016

Darija Herceg, 37-godišnjakinja iz Velikog Trgovišća, u bolnici u Zaboku rodila je već 14. dijete! Na svijet je došao mali Jan, a portal zagorje-international navodi da bi majka i sin danas trebali stići kući gdje ih čeka ponosni tata.

- Nikad nismo računali da ćemo imati toliko djece, jednostavno se dogodilo. S obavezama se nosim bez problema, pomažemo jedan drugome, i mali i veliki, tako da uopće nemam problema. S nama živi i svekrva, koja nam puno pomaže, neka djeca već idu u školu, a ostali su doma, ne idu u vrtić. I suprug i ja smo zaposleni, ja sam trenutno na porodiljnom. Živimo od suprugove plaće, mog porodiljnog i dječijeg doplatka, ne dobijamo nikakvu drugu finansijsku pomoć. S radom se da sve. Imamo i veliku kuću, dečki imaju svoje sobe, cure svoje, tako da, nema problema - otkrila je majka Darija.

Na pitanje sprema li se i za 15. dijete, ona je odgovorila:

"Ne vjerujem da ćemo ići dalje, malo je naporno, a i godine su već u pitanju".

Podijelila je i svoja roditeljska iskustva.

- Kad su djeca najmanja, onda su najbolja. Što stariji, to su veći problemi. Evo, najstariji sin mi je sad krenuo u srednju školu, ko zna šta nas čeka. No, moram priznati da su dečki bolji nego cure - govori Darija sa osmijehom.

Mama Darija je otkila i imena i dob preostalih članova svoje velike porodice Herceg. Najstariji sin Bruno ima 16 godina, pa slijede Matija (15), Dominik (13), Mihael (11), Magdalena (10), Iva (9), Nikola (8), Izidora (7), Ema (6), blizanci Tin i Tina (3,5), Lana (2,5) te Josipa, koja je na svijet došla prije 15 mjeseci.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.