REGION

Drama na hitnoj u Zagrebu: Četverogodišnjakinji pozlilo od kokaina kojeg je uzela roditeljima narkomanima!

Nevjerovatan slučaj

(D. K.)

5.10.2016

Roditelji četverogodišnje djevojčice, kojoj su doktori u zagrebačkoj bolnici u krvi pronašli kokain, završili su iza rešetaka. Radi se o paru - 40-godišnjakinji i 35-godišnjaku koji su uhapšeni nakon što je policiji iz bolnice prijavljen ovaj nevjerovatan slučaj.

Dugogodišnji ovisnici

Kako piše portal Net.hr, ovi partneri dugogodišnji su ovisnici o drogi, ali su uprkos tome odlučili postati roditelji. Otac se čak u nekoliko navrata prijavljivao u razne programe liječenja od ovisnosti, no bez obizra na to i dalje nije "potpuno čist".

Osim što konzumira drogu, majka ima problema i sa tjelesnom težinom, te je gotovo anoreksična, a u trenutku hapšenja bila je u iznimno lošem stanju.

Ovaj slučaj razotkriven je kada je otac u nedjelju odveo kćerkicu u bolnicu jer je iznenada počela povraćati, a dobila je i visoku temperaturu. Doktori koji su ju zaprimili, imajući u vidu cijelu porodičnu anamnezu, obavili su i pretragu krvi i urina kojom se utvrđuje prisustvo opojnih droga.

Kokain u stanu

Vrlo brzo, nažalost, pokazalo se da je 4-godišnjakinji pozilo od kokaina, kojeg su očito njeni roditelji u stanu ostavili na mjestu koje joj je bilo pri ruci. Koliko je tačno droge djevojčica unijela u sebe tek će se pokušati utvrditi u nastavku istrage, no prvi toksikološki nalazi pokazali su da je pozitivna na kokain.

Čim je iz bolnice stigla informacija o ovoj 4-godišnjakinji, ispektori su krenuli u potragu za roditeljima. Vrlo brzo i otac i majka su uhapšeni, te je nad njima provedeno kriminalističko istraživanje. Utvrđeno je da ima dovoljno dokaza da ih se prijavi za povredu djetetovih prava, odnosno zanemarivanje djeteta za šta zakon predviđa do pet godina zatvora. Oboje su odlukom suda završili u pritvoru, gdje će čekati rasplet istrage.

Nakon što djevojčica bude otpuštena s bolničkog liječenja, o njoj će skrb vjerovatno preuzeti baka, kod koje je i do sada provodila većinu vremena. Kako se saznaje, i otac i majka bili su nezaposleni, pa ih je baka finansijski pomagala i tokom dana čuvala njihovu kćer. Navečer bi im vraćala dijete, kako se ipak ne bi potpuno otuđilo od roditelja.

No, njih dvoje nisu mogli više kontrolirati svoju ovisnost, pa je stan očito bio pun droge kojom su ugrozili i život 4-godišnjakinje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.