REGION

Plenković se nada da bi dogovor sa Mostom mogao brzo biti finaliziran

Hrvatska politička scena

Redakcija

5.10.2016

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković izrazio je uvjerenje da bi u srijedu, a najkasnije u četvrtak "trebali biti u poziciji reći" da su s Mostom nezavisnih lista postigli dogovor o kompletnom paketu saradnje.

"Vjerujem da danas, a najkasnije sutra bi trebali biti u poziciji reći da smo postigli dogovor o paketu", rekao je Plenković novinarima ispred centrale HDZ-a upitan o današnjim pregovorima s Mostom, koji su započeli nekoliko sati kasnije, u 15 sati, piše Jutarnji list.

Istaknuo je da su protekle tri sedmice vrlo temeljito razgovarali. Smatra da su se za to vrijeme i bolje upoznali jer, rekao je, niti on ranije nije poznavao neke od mostovaca niti oni njega.

Drži i da su tokom pregovora izgradili jedan stepen saradnje i povjerenja koji je na "vrlo solidnim temeljima".

"Nakon današnjih razgovora mislim da ćemo svi biti u poziciji malo jasnije konstatirati do kojeg stupnja saradnje su došli HDZ i Most. Moj cilj ostaje da u ponedjeljak na konzultacijama kod predsjednice Republike Kolinde Grabar - Kitarović imam potrebnih 76 potpisa i da nakon toga krećemo u ono što je najbitnije, formiranje Vlade do prve sjednice Sabora", naglasio je Plenković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.