REGION

Potpredsjednik HHO: RTL pušta partizanske filmove, treba to javiti Njemačkoj

Nakon što je prikazana "Sutjeska"

Redakcija

10.10.2016

Potpredsjednika HHO-a (Hrvatskog helsinškog odbora) Igora Peternela naljutilo je što je RTL televizija odlučila prikazati film Sutjeska sa Richardom Burtonom iz 1973. godine. Riječ je o jugoslavenskom filmu u kojem je prikazana bitka na Sutjesci iz 1943. godine, takozvana peta ofanziva kojom se pokušalo uništiti jezgru partizanskog pokreta.

Bio je to jedan od dva velika napada 1943. koje su Nijemci zajedno sa svojim saveznicima Talijanima, ustašama i četnicima poveli protiv partizanskog pokreta, piše Index.

"Partizanski RTL uveseljava i educira svoju publiku. Dok Slovenci iskopavaju kosti žrtava, kod nas partizani upravo oslobađaju Europu", napisao je Peternel na svom Facebooku da bi u komentaru dodao da bi trebalo upozoriti upravu RTL-a u Njemačkoj što se događa u Hrvatskoj.

"Trebalo bi upravu RTL-a u Njemačkoj upozoriti što se događa i kakva politika se provodi s njihovim brendom. Kad se to učinilo kod Deutsche Telekoma u vezi Tportala, odmah se promijenila i urednica i politika tog portala", stoji u Peternelovom komentaru.

Nije ovo prvi put da Peternel govori o smjenama na televiziji. U aprilu je tako, nezadovoljan Danijelom Trbović najavio ukidanje njene emisije.

"Trbovićka objavljuje stupidnu emisiju "Bez veze", i kaže: Dragi gledatelji, vidimo se na jesen. Hvaljen Isus".

Sumnjam Danijela da se vidimo! Hvaljen i tebi", napisao je na svom Facebooku Peternel, a njegova se objava očito svidjela i Robertu Pauletiću, zamjeniku ministra turizma s obzirom da ju je "lajkao".

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.