REGION

Oglasio se Albanac koji je upravljao dronom u Beogradu (FOTO)

Prije dvije godine izazvao međunarodni incident

(A.Č.)

14.10.2016

Za mnoge navijače Srbije 14. oktobar će crnim slovima biti upisan u fudbalskom kalendaru. Tada je Srbija usred Beograda, u duelu protiv Albanije u okviru kvalifikacija za EURO doživjela veliki šamar, piše Telegraf.rs.

Slika kako zastava ”Velike Albanije” lebdi nad stadionom Partizana dok se igra 41. minut, zakačena o dron, još uvijek je mnogima u glavi i ne mogu da je izbrišu.

Kasnije je potvrđeno da je ”upravljač” drona i organizator cijele akcije bio takozvani Ismail Balist Morina, navijač Škendije iz Tetova i zagovornik ideje ”Autohtone Albanije”, koja u svojim granicama ima dijelove Srbije, Makedonije, Crne Gore i Grčke.

I on nije zaboravio današnji dan. Slavi ga kao ”Autohtonus” dan. Na instagramu je objavio fotografiju sa zastavom drona, na kojoj piše ”Autohtoni dan” i datum kada je dron pušten, 21:26, dok mu je komentar datum – 14. 10. 2014.

morina

Morina je poslije incidenta sa dronom određeno vrijeme proveo u zatvoru zbog ilegalnog posjedovanja oružja. Na društvenim mrežama je stekao veliki broj sljedbenika, iako propagira skandalozne ideje, praćenje promovisanjem oružja i secesije i terorizma, piše Telegraf.

 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.