REGION

Drama ispred Vlade Srbije: Muškarac htio da se raznese bombama, Vučić zabrinut

Policija uhapsila 40-godišnjaka nakon pregovora koji su trajali tri sata

Avaz.ba

15.10.2016

Muškarac M. S. (40) predao se policiji ispred zgrade Vlade Srbije nakon što je u rukama držao ručne bombe i prijetio da će ih aktivirati.

Policija je sa njim pregovarala gotovo tri sata, a potom je uhapšen. Saobraćaj u Nemanjinoj bio je blokiran od četiri do 0sedam sati jutros.

U Nemanjinoj ulici je bio veliki broj pripadnika pregovaračkog tima, policije, specijalne antiterorističke jedinice, vatrogasci i hitna pomoć.

Drama je počela rano jutros oko četiri sata, kada je muškarac, koji prema prvim imformacijama, ima bogat kriminalni dosije, prijetio da će aktivirati bombe. 

Još nije poznato koje zahtjeve je imao bombaš, ali je, navodno, tražio da razgovara sa pripadnikom policije koji je radio na na jednom njegovom slučaju. 

M. S. će biti proslijeđen tužilaštvu i slijedi mu krivična prijava.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić kazao je da je situacija ispred zgrade Vlade bila prilično opasna.

Vučić je u uvodnom obraćanju članovima vlade, na početku sjednice sa predstavnicima Svjetske banke u Nišu, rekao da je prethodna noć bila veoma teška, posebno za njega i ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića.

- Postojala je u svakom trenutku opasnost da dođe do aktiviranja ručnih bombi. Nekako su uspjeli da vrate osigurače, a on je savladan - rekao je Vučić, precizirajući da je to učinjeno oko 6.40 sati. 

 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.