REGION

Spriječen napad u Crnoj Gori: Uhapšena paravojna grupa na čelu s "Malim Legijom"

Željeli izazvati oružane sukobe tokom izbora koji se održavaju danas

Avaz.ba

16.10.2016

Podgorička televizija Pink M javila je danas da je u Crnoj Gori tokom noći locirana i uhapšena paravojna kriminalna grupa od najmanje 15 osoba, koja je ušla u Crnu Goru i unijela velike količine oružja i municije sa ciljem da izazove oružane sukobe, pa čak i likvidacije, navode mediji.

Pozivajući se na nezvanična saznanja "iz krugova" policije TV Pink M navodi da je ova grupa u Crnu Goru ušla na osnovu dogovora sa jednom političkom grupacijom, u namjeri da izazove teroristčke akcije širom Crne Gore, na dan održavanja parlamentarnih izbora.

Grupu, prema navodima Pink M, predvodi bivši šef žandarmerije Srbije Bratislav Bata Dikić.

U Crnoj Gori danas se održavaju redovni parlamentarni izbori. Uprava crnogorske policije je prije tri dana najavila mogućnost da u Crnoj Gori tokom izborne noći bude izazvano nasilje.

Dikić, koji je tražio da ga oslovljavaju sa "Mali Legija", smjenjen je pošto je od Žandarmerije napravio kriminalnu organizaciju, koja se bavila trgovinom kokaina, plaćenim ubistvima, iznudom, reketom i ostalim kriminalnim djelima, navodi Pink.

Mediji su također pisali da je bio u Podgorici tokom prošlogodišnjih demonstracija.

Direktor crnogorske policije Slavko Stojanović je izjavio, u četvrtak 13. oktobra, povodom održavanja izbora, nakon kolegijuma sa čelnicima policije u kampu na Zlatici, da prema operativnim saznanjima postoji mogućnost izazivanja nereda i eventualne eskalacije nemira.

Stojanović je, kako prenose podgorički mediji, saopćio da su službenici Uprave policije spremni da odgovore svim sigurnosnim izazovima.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.