REGION

Ni policija ne može da vjeruje: Znate ko je ubio Saleta Mutavog?

Zamršen slučaj ubistva vođe navijača Partizana

Redakcija

16.10.2016

Vođa navijača Partizana Aleksandar Stanković (29), zvani Sale Mutavi ubijen je u četvrtak oko 21 sat u pucnjavi na raskrižju Bačvanske i Ulice Gospodara Vučića, nedaleko od Centralnog zatvora u Beogradu. 

Kako "Blic" saznaje, u obračunu su učestvovali pripadnici crnogorskih kriminalnih klanova.


Osim njega, u pucnjavi je teško ranjena još jedna osoba, a riječ je o čuvaru zatvora. Pucnjava se dogodila kada su iz vozila u pokretu iz automatskog oružja ispaljeni rafali na dva automobila. U Audiju je bio Stanković, dok je ranjeni čuvar bio u drugom automobilu. Za sada nije poznato kako se čuvar našao na mjestu obračuna.

Na mjestu zločina došli su članovi porodice stradalog, kao i otac Stankovićeve dugogodišnje djevojke.

"Trebali su se vjenčati za dva tjedna, zajedno su već 11 godina. On je bio dobar dečko, radio je u osiguranju jedne teretane", rekao je otac Stankovićeve zaručnice.

Na mjesto nesreće stigao je i jedan mladić, zaogrnut šalom Partizana, koji je pod svaku cijenu htio prići autu gdje je nastradao Stanković. Došlo je do manjeg incidenta, pošto je mladić počeo vikati i na kraju je i priveden.

Sale Mutavi dospio je u žižu javnosti nakon što je objavljena snimka na kojoj se vidi kako je sa još trojicom muškaraca 28. travnja napao dva tjelohranitelja direktora FK Partizan Miloša Vazure.

thumb460-98390-capture-20161015-150420

Optužnica je podignuta protiv Veljka Belivuka i Darka Ristića, ali protiv Stankovića, koji je bio priveden zajedno sa njima, nije pokrenut krivični postupak, iako se na snimcima vidi da nasrće, ali ne i da udara žrtve.

Inače, Stanković je svojevremeno uspješno izbjegavao odlazak na odsluženje kazne od pet godina na koju je osuđen još 2013. zbog trgovine drogom i posjedovanja oružja.

Stanković je uhapšen sa još sedmoricom 6. marta 2006., kada se sumnjalo da je vođa dilera droge u beogradskom naselju Medaković.

Presudom Višeg suda u Beogradu od 20. decembra 2011., koja je postala pravomoćna 6. februara 2013., Stanković je proglašen krivim i osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od pet godina i 10 mjeseci. Kažnjen je i novčanom kaznom od 50.000 dinara

ubistvo-5-620x0

Zbog ovog ubojstva MUP Srbije je objavio rat kriminalcima i mafijašima.

"Objavljujemo rat mafiji, ovo će biti teška borba u koju policija i sigurnosne službe ulaze", rekao je ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović.

On je naveo da će do kraja godine iz MUP-a biti protjerane sve osobe koje su na bilo koji način u bilo kakvim vezama s kriminalnim strukturama.

"Želim poručiti jednu stvar krimimalnicma i banditima koji dolaze u Beograd i Srbiju i misle da se na našim ulicama mogu obračunavati da ovo nije njihova prćija. Nećemo dozvoliti da našu zemlju koriste kao poligon za svoje obračunavanje", dodao je ministar.

"U pitanju je najorganiziranija kriminalna grupa na Balkanu iz jedne od bivših republika SFRJ. Sudjelovalo je više osoba koje su u vrhu", rekao je Stefanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.