REGION

Policija demantuje srbijanske medije: Nije bilo nikakve tuče u Rožajama

Izbori u Crnoj Gori

Redakcija

16.10.2016

Uprava policije Ministarstva unutarnjih poslova Crne Gore priopćila je kako na biračkim mjestima u Rožajama nije bilo masovnih tuča te kako je od jedne osobe u Bijelom Polju uzeta izjava zbog prijave da je pokušao da s kamerom nasilno uđe u stožer DPS-a.

 "Netočna su saznanja plasirana u medijima da je došlo do više masovnih tuča na biračkim mjestima u Rožajama. U Rožajama je sve za sada mirno. Dogodilo se jedino jedno narušavanje javnog reda i mira kada je A.D. iz Rožaja, ispred glasačkog mjesta "OŠ 25. maj" u Rožajama, uputio uvrjedljive riječi predsjedniku Općinskog odbora DPS-a B.K. iz Rožaja.

Službenici Odjeljenja sigurnosti Rožaje su o događaju upoznali državnog tužitelja u Osnovnom državnom tužiteljstvu u Rožajama koji se izjasnio da nema elemenata kaznenog djela čije se gonjenje poduzima po službenoj dužnosti, već da se radi o prekršaju.

Protiv A.D. će stoga, u redovnom postupku, Sudu za prekršaje biti podnesena prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru – drsko ponašanje", navodi se u priopćenju.

Nadalje se ističe kako su službenici CB Bijelo Polje danas putem telefona zaprimili prijavu P.S. iz Bijelog Polja, predsjednika izbornog stožera glasačkog mjesta br. 28. koje se nalazi u naselju Nedakusi, a koji je prijavio da je M.Lj. pokušao da nasilno, s kamerom, uđe u prostorije gdje se nalazi stožer DPS-a.

Od M.Lj. iz Bijelog Polja je uzeta izjava u prostorijama CB Bijelo Polje o kojoj je upoznat nadležni tužitelj koji će se izjasniti o događaju.

Službenici Uprave policije će postupiti po svakoj prijavi, a shodno svojim nadležnostima, i upoznati nadležne tužitelje o prijavljenim događajima, kao i postupiti po nalogu tužitelja u tim slučajevima, navodi se u priopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.