REGION

Tragičan epilog drame u Žarkovu: Policija uhapsila dva pljačkaša, treći pucao sebi u glavu

Višesatna potjera počela još jutros

(A.Č.)

17.10.2016

Višesatna drama koja je počela jutros u Žarkovu, kada su trojica muškaraca opljačkala mjenjačnicu, a potom pobjegla u obližnju zgradu u Trgovačkoj ulici broj 8, dobila je krvav epilog, izvještava "Blic". Naime, policija je uhapsila dva razbojnika, dok se treći ubio pucajući sebi u glavu.

Policija je dvojicu osumnjičenih A.B. (26) i S.M. (26) uhapsila u jednom od stanova, a nađeni su i pištolji kojima je počinjeno krivično djelo, kao i novac. "Blicov" reporter sa lica mjesta javlja da su dvojica mladića, sa jaknama preko glave, izvedena iz zgrade, smještena u dva automobila i odvezena. Treći pljačkaš pucao je sebi u glavu u zgradi.

Tragičan epilog drame, koja je počela oko sedam sati nagovijestila je ekipa Hitne pomoći, koja je oko 17.30 sati ušla u zgradu na poziv policajaca. Nekoliko minuta kasnije jedan član ekipe ljekara, izašao je iz zgrade po aparat za reanimaciju i utrčao nazad u objekat.

Na licu mjesta bile su brojne novinarske ekipe, ali i veliki broj građana i prolaznika, a cijela ulica koja prolazi pored solitera bila je blokirana.

Kako javlja reporter "Blica" sa lica mjesta, pljačkaši su nakon pljačke mjenjačnice utrčali u najbliži ulaz koji je udaljen samo dvadesetak metara.

Očevidac, inače stanar zgrade, odmah je pozvao policiju koja se u roku od nekoliko minuta našla na mjestu događaja.

Jake policijske snage opkolile su zgradu u ranim jutarnjim satima.

Policija je na lice mjesta došla nešto poslije osam sati. Prve policijske ekipe uletjele su u zgradu sa psima i balvanom za probijanje vrata, i počele da pretresaju sve stanove.

Oko zgrade je bilo raspoređeno pet "marica", pripadnici Žandarmerije sa dugim cijevima, vatrogasno vozilo i 6-7 policijskih automobila.

Na licu mjesta bili su i snajperisti i vatrogasci, a čitava oblast okolo je blokirana.

Stanari sa prozora su posmatrali policijsku akciju, a policija je puštala neke od stanara koji su se u trenutku opsade zatekli napolju da uđu u zgradu, i pritom pregledala njihove stanove.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.