Drašković; Krvoproliće u Crnoj Gori su planirale ruske i srpske paraslužbe

Predsjednik Srpskog pokreta obnove u intervjuu za podgoričku "Pobjedu"

Redakcija
06.11.2016 14:59

Predsjednik Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković u intervjuu za podgoričku "Pobjedu" komentarisao je posljednja dešavanja u Srbiji i Crnoj Gori. On smatra da iza "planiranog krvoprolića u Crnoj Gori", stoje ruske i srpske paraslužbe.

Evropa se, dodao je Drašković, danas s pravom plaši sukoba među balkanskim narodima, historijski talentovanim za ludilo i smrt.

- U geostrateškom smislu, takav bi Balkan Rusiji mogao poslužiti kao žeton za veliku igru oko Ukrajine. Jer, kakva je da je, Rusija je ozbiljna država, sposobna da lako destabilizuje Balkan. Upravo zato nijednog trenutka nisam posumnjao da je 16. oktobra u Crnoj Gori pripremano krvoproliće i likvidacija Mila Đukanovića, a sve sa ciljem da se spriječi ne samo ulazak Crne Gore u NATO, već i u Evropsku uniju - kazao je Drašković.

- Kao čovjek koji je uspio da preživi više pokušaja atentata, taj sam rukopis lako prepoznao. Očekivano, mediji pod kontrolom tih službi odmah su javili da je Milo Đukanović i organizovao i platio pokretanje krvavoga kola po Crnoj Gori, uključujući i sopstvenu likvidaciju, a sve sa jednim ciljem da, zamislite, dobije izbore i da onda iz groba proslavi izbornu pobjedu - naveo je Drašković.

Drašković je podsjetio da, „kada su iste te ubice pokušali atentat na njega u Budvi, isti mediji su pisali da nikakvog atentata zapravo nije ni bilo i da je, kako bih sebi podigao rejting, lično organizovao vlastito ubistvo".

Po drugoj verziji, dodao je, atentat je organizovala njegova žena, jer je, navodno, saznala da je sa jednom lijepom novinarkom koja živi u Dubrovniku.

- Riječ je, dakle, o istoj kuhinji, o istoj sveprisutnoj službi. I sama srpska BIA puna je takvih kadrova. Puni su ih glavni odbori vladajućih stranaka i Vučićeve i Dačićeve i čije hoćete. To je isti rukopis, ista banda! Dok se to ne demontira, nema nam spasa. Pritom, isti oni koji su pripremali zlo u Crnoj Gori i kojima je meta Milo Đukanović danas vrebaju i Aleksandra Vučića - kazao je Drašković.

On smatra da je pokušaj krvoprolića u Crnoj Gori za sada propao.

- Mislite da će strukture o kojima govorimo tako lako odustati?! Neće! To zna i Aleksandar Vučić koji je, govoreći o planiranom napadu na Crnu Goru, o tom "faktoru inostranosti", bio itekako svjestan da se time krvavo zamerio organizatorima planiranog zločina. Sudski proces i ubjedljivi dokazi protiv terorista koji su 16. oktobra u Crnoj Gori spremali krvoproliće mogli bi da odigraju ključnu ulogu u smislu otrežnjenja mnogih i u Srbiji i u Crnoj Gori - uvjeren je Drašković.

NA VRH