REGION

Vlada Duška Markovića u narednih deset dana

Nakon izbora u Crnoj Gori

Redakcija

12.11.2016

Vlada mandatara Duška Markovića bit će dogovorena najvjerovatnije u narednih desetak dana, saznaje Televizija Crne Gore.

Manjinske stranke računaju na jedno potpredsjedničko mjesto u novoj vladi i 5 ministarstava, dok bi Socijaldemokratama trebalo da pripadne potpredsjedničko i ministarstvo saobraćaja, kao i mjesto predsjednika Skupštine. Kako saznaje Televizija Crne Gore, manjinskim strankama pripast će i potpredsjedničko mjesto u parlamentu.

Platforma manjinskih stranaka nakon usaglašavanja dolazi pred stranačke organe.

HGI je posao završila sinoć i čeka se sastanak sa DPS-om. To je iz potvrdila Ljerka Dragičević iz HGI. U toj stranci očekuju da dobiju ministarsko mjesto, najvjerovatnije bez portfelja.

"Nama će vjerovatno pripasti neko ministarstvo, kako se dogovore, vidjet ćemo, jer opet potpisnici platforme, koliko god je svako za sebe, toliko smo i zajedno. Dogovoreno je to da će biti zaposlenost u javnom sektoru prema postotku u stanovništvu, tako da očekujemo da će se to poštovati. Znamo da ne može ništa preko koljena, ali evo ima vremena. Alternativu naše manjinske platforme koja je ponuđena smo pogledali i prilagodili sve što smo mislili da treba. Što se tiče nas, mi smo je usaglasili 100 odsto i jutros smo je poslali našim koalicionim partnerima, odnosno partnerima platforme, da oni to pogledaju i očekujemo da će do ponedjeljka sve biti gotovo. Moja pretpostavka da bi do kraja nedjelje sve trebalo da bude završeno“, kazala je Dragičević za TVCG.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.