REGION

Bizaran slučaj: Prijavila muža nasilnika, a onda premlatila dvojicu policajaca koji su joj došli pomoći

Mlatila ih je i na Odjelu psihijatrije Opće bolnice Karlovac

Redakcija

14.11.2016

Dvojica mladih karlovačkih policajaca izašli su na teren nakon poziva u pomoć zbog porodičnog nasilja, ali su na kraju završili u bolnici.

Navodna žrtva porodičnog nasilja bila je pijana i rastrojena 47-godišnjakinja. Nije bila zadovoljna poslom koji su policajci obavljali, zasmetala joj je odluka da prvo saslušaju njezinog supruga, tako da ih je obojicu napala i istukla.

Prvo je jednog od njih udarila šakom u glavu, a zatim ga je nogama izudarala po potkoljenicama. Na isti je način tukla i drugog policajca, kojeg je napala i udarcima rukama po trbuhu.

Tučnjavu je nastavila na psihijatriji

Mlatila ih je i na Odjelu psihijatrije Opće bolnice Karlovac, gdje su je odveli na smirivanje. Kako su joj ruke tada bile vezane, pokušala ih je dodatno povrijediti nogama. Nakon toga su se javili u bolnicu, kako bi sanirali ozljede.

Jedan je policajac zadobio kontuzije brade i potkoljenice desne noge, dok je drugi pretrpio natučenja desne potkoljenice te povrede trbuha. Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu protiv nje je ovih dana podiglo optužnicu zbog sprječavanja službene osobe u obavljanju dužnosti, odnosno napada na policajce.

Žena je tokom istrage porekla da se sve to dogodilo, rekavši kako je ona tog dana pozvala policiju u svoj stan. Tvrdi kako su se policajci, umjesto da je zaštite od nasilnog supruga, okomili na nju te se grubo ponašali. Kaže da su joj stavili lisice, pa nije nikako mogla udarati u bradu, ali priznaje da je nekoga od njih udarila u nogu – u samoobrani.

Negira optužbe

- Nisam bila pod utjecajem alkohola, policajci su bili izrazito grubi, omalovažavali su me i vrijeđali, samo sam se branila od njihove brutalnosti - tvrdi žena.

Policajci su rekli kako im je kritičnog dana vrata stana otvorila uplakana gospođa, koja im je pokazivala ogrebotine na trbuhu te vikala na supruga koji je bio u sobi. Zatim je, kažu, ušla u sobu te ga pokušala udariti preko jednog od njih koji je to uspio spriječiti. Tada se, tvrde policajci, okomila na njih.

- Nakon što je jednog policajca udarila šakom u bradu drugi ju je uhvatio za nadlaktice, svinuo joj ruke na leđima usmjeravajući je prema krevetu i govoreći joj da se smiri, a okrivljenica ga je počela grepsti po trbuhu i udarati ga nogama. Cijelo vrijeme je vikala i vrijeđala policijske službenike, pa kako je nikako nisu uspjeli smiriti, a osjetio se i zadah alkohola, izveli su je iz stana te odveli na Odjel psihijatrije OB Karlovac - navodi se u optužnici.

Suprug stao u njezinu obranu

Suprug okrivljene potvrdio je da je došlo do manje porodične svađe te da je ona pozvala policiju, no također tvrdi kako mu se njezin zamah prema policajčevoj bradi nije činio kao udarac. Također kaže kako nije vidio da ih je udarala nogama.

- Siguran sam da moja supruga nije imala namjeru ometati policajce u obavljanju službenih radnji, nego je to sve bila njezina tipična reakcija u samoobrani - rekao je suprug.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.