REGION

Migranti pokušali preći iz Srbije u Hrvatsku, policija ih spriječila

Haos na granici

Redakcija

14.11.2016

Oko 130 migranata, koji su u nedjelju stigli u Šid (Srbija), prenoćili su na otvorenome u blizini srbijanske strane granice prema Republici Hrvatskoj.

Migrante je sa srpske strane granice policija ogradila ogradom koju su oni oko 14 sati pokušali probiti, ali u tome nisu uspjeli, jer ih je policija spriječila.

Iz Ureda za izbjeglice Vlade Republike Srbije navode kako su migranti, koji su najvećim dijelom iz Afganistana i Pakistana, odbili ponudu da ih se smjesti u nekom od tamošnjih prihvatilišta.

Njima je i dalje osnovni cilj nekako preći granicu i domoći se Europske Unije. Zbog toga su i prenoćili na otvorenome, a u noći sa nedjelje na ponedjeljak temperature su pale i na minus dva stepena.

tan2015-10-19-145118242-1

Za sada je nepoznato kako će biti riješeno ovo pitanje. Sve vrijeme ta skupina migranata je pod nadzorom srbijanske policije.

- Kada je riječ o sigurnosti granice možemo reći kako je stanje sigurnosti dobro i da na granici nemamo nikakvih problema. I promet se na svim graničnim prijelazima, pa tako i na Tovarniku, odvija normalno. Granica se štiti i što se tiče te skupine migranata nije bilo nikakvih pokušaja ilegalnih prelazaka državne granice - rekao je glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Domagoj Džigumović.  

Na granici je i dalje primjetan veći broj pripadnika hrvatske policije koji osiguravaju granicu. U neposrednoj blizini granice je i 20-ak policijskih partola, a može se vidjeti i pripadnike interventne policije. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.