REGION

Optužila bivšeg supruga za stravično iživljavanje: "Silovali su me muž, kum, njihov drug..."

Šokantno porodično nasilje u Vojvodini

(D. K.)

15.11.2016

Silovali su me muž, kum i njihov drugar u vikendici. To se dogodilo nakon što sam pobjegla od muža kada me je istukao. Moje dijete je sve to gledalo. Tako u izjavi za "Blic" B. Č. iz jednog mjesta u Vojvodini opisuje jezive detalje desetogodišnjeg porodičnog nasilja, o kojem je progovorila u jednoj emisiji.

Ona kaže da je njen devetogodišnji sin bio svjedok i njenih brutalnih prebijanja i silovanja, tokom kojih je njen muž tvrdio da "dječak treba da vidi kako se to radi sa ženama".

- Batine su bile svakodnevne. Bez razloga me je tukao, samo sam ga ponekad pitala za platu. Cijela njegova porodica je to znala. Šutila sam, jer je prijetio da će ubiti i mene i dijete. Udarao me pesnicama, šutirao, tukao tušem po glavi, sipao mi vruću supu na glavu, gasio mi pikavce po tijelu, burgijom me bušio po tijelu, razbijao čaše o glavu, stavljao mi ljute paprike u nos - opisuje B. Č. torturu kroz koju je prošla.

Za članove njegove porodice kaže da su saučesnici, jer je i pred njima znao da je svuče golu i tuče, a oni bi se smijali.

Ipak B. Č., istini za volju, nikada nije potražila pomoć ljekara niti prijavila supruga policiji, kako kaže, iz straha, što istražnim organima otežava posao.

- U junu me je prebio, pa sam pobjegla u vikendicu. Tu me prvo on silovao, zatim kum i na kraju njihov drugar. Kada su završili, muž me je istukao i nabio mi džak na glavu. Ubacili su me u gepek i doveli kući - priča ona.

b-c-rekla-je-da-je-pakao-poceo-kada-je-rodila-dete

O nasilju je nedavno progovorio njen sinčić, nakon čega je njen otac u oktobru pozvao policiju potpuno šokiran. Iako živi u blizini, i nesretni čovjek je prvi put čuo za nasilje koje se dešavalo.

- Fenom joj je palio oči, čupao kosu, čekićem za meso ju je udarao po licu, pesnicama u nos, izbio joj zub, htio je izbosti nožem, jela je izmet. Mrzio sam ga i plašio ga se - navodi njen sinčić.

Policija je saslušala njenog supruga i dvojicu njegovih prijatelja po prijavi za nasilje u porodici i silovanje, i proslijedila prikupljene informacije tužilaštvu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.