REGION

Bratislav Dikić pokušao izvršiti samoubistvo u zatvoru

Osumnjičen za pokušaj državnog udara u Crnoj Gori

Redakcija

15.11.2016

Podgorički dnevnik "Pobjeda" objavila je informaciju da je Bratislav Dikić, osumnjičen za pokušaj državnog udara u Crnoj Gori na dan izbora, pokušao somoubistvo u pritvoru.

Kako se navodi podgorički mediji da je Dikić polomio staklo na prozoru ćelije u kojoj se nalazi I nakon toga pokušao da prereže vene.

U namjeri da se ubije spriječili su ga komandiri ZIKS-a, piše list navodeći da se incident desio nešto pre 17 sati.

Dikić je jučer proveo nekoliko sati u Specijalnom tužilaštvu gdje su vještačeni mobilni telefoni, njega i njegovih saučesnika u navodnom pripremanju terorističkog napada i Državnog udara u Crnoj Gori. 

Zbog lošeg stanja Dikić je nakon pregleda bio odveden na ljekarski pregled poslije čega je vraćen u zatvor. Samo nekoliko minuta nakon što je vraćen u ćeliju komandiri su čuli lomljenje stakala i utrčali u njegovu sobu gdje su ga zatekli krvavih ruku.

Dikić je nakon toga hitno prebačen u Urgentni centar gde mu je ukazana ljekarska pomoć.

Advokat Dikića, Milan Petrović, kazao je za Kurir da nije mogao da dobije više informacija ni od tužilaštva ali ni od zatvorskih vlasti.

- To niko nije mogao ni da mi potvrdi ali ni da demantuje. ja sam ga juče video i on je zdravstveno vrlo loše. Ono što znam jeste da je se on nalazi u Opštoj bolnici na Cetinju. Tamo je prebačen noćas nakon pregleda u podgoričkom Kliničkom centru pošto sam insistirao da mu se urade neophodne analize, Upravo sam krenuo ka Cetinju - izjavio je Petrović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.